The Witcher: Blood Origin (2022)

Regie: Vicky Jewson, Sarah O'Gorman
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika, Polen
Genre Fantasy/Avontuur/Mini-serie
Speelduur: 212 minuten
Met: Sophia Brown, Laurence O'Fuarain, Mirren Mack
meer acteurs
7,0
Jaskier, beter bekend als de Sandpiper, komt terecht in een bloedig gevecht tussen de Temerianen en de Scoia'tael. Net voordat hij gedood wordt komt de tijd stil te staan. Het hiervoor verantwoordelijke wezen vraagt Jaskier om de Legende van de Zeven nieuw leven in te blazen zodat de Scoia'tael leren dat leven met hoop beter is dan met haat.

Het verhaal begint als koning Alvitir van Xin-trea de koningen van Pryshia en Darwen uitnodigt om een vredesverdrag te tekenen en de duizendjarige oorlog tussen de drie elfenrijken te beëindigen. Door verraad weten prinses Merwyn en oppertovenaar Balor de macht te grijpen. Ver weg op het eiland van Inis Dubh besluiten aartsvijanden Éile de Leeuwerik van de Ravenclan en Fjall van de hondenclan samen te werken nadat ze zijn aangevallen door soldaten van het nieuwe rijk van keizerin Merwyn. Fjall, voormalig geliefde van Merwyn, en Éile, wiens hele familie werd uitgemoord, willen zich wreken op de keizerin. Onderweg krijgen ze gezelschap van Scían, de laatste strijdster van de Geestenclan, premiejager "Brother Death" Callan, de hemelse tovenaarstweeling Syndril en Zacaré en als laatste de wraakzuchtige dwerg Meldorf en haar onafscheidelijke hamer Gwen.

The Witcher: Blood Origin is een prequel van "The Witcher"-serie, die zich 1200 jaar voor de serie afspeelt. Hierin wordt verklaard hoe mensen op de Elfenwereld terechtkwamen en hoe de eerste Witcher ontstond.


RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine