Ghost Dog: The Way of the Samurai (1999)

Regie: Jim Jarmusch
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika, Frankrijk
Genre Drama/Actie
Speelduur: 116 minuten

Acteurs:
7,4
Ghost Dog woont boven de wereld, samen met een zwerm vogels, en een zelfgebouwd hok op het dak van een verlaten gebouw. Ghost Dog, moordenaar van beroep, laat zich leiden door een oude Samuraï-tekst. Hij kan verdwijnen in de nacht en zich onopgemerkt door de stad verplaatsen. Op een dag wordt de code van Ghost Dog verraden door een gestoorde maffiafamilie die soms zijn diensten inhuurt. Hij reageert zoals een echte Samuraï.Reacties


4-6-2005 21:07 door: sindala Persoonlijk bericht
Wat is Forest Whitaker toch een geweldig acteur. Wéér een topprestatie van hem.

16-10-2008 17:09 door: Jinx Persoonlijk bericht
Een geweldige acteur vooral in Bird (1988) van Clint Eastwood, waar hij Charlie Parker speelt.

16-10-2008 21:50 door: sindala Persoonlijk bericht
Jinx schreef:
Een geweldige acteur vooral in Bird (1988) van Clint Eastwood, waar hij Charlie Parker speelt.

Die heb ik niet gezien. Hij was wel heel goed in 'Good Morning Vietnam' en vooral 'The Crying Game'.

Overigens staat in het door jou toegevoegde 'Bird' een foutje: de daar genoemde actrice, die overigens met de rol van de Russische officier Valentina Koslova een sterke acteerprestatie neerzette in 'The Jackal' heet Diane Venora, niet Verona.

19-10-2008 11:35 door: Jinx Persoonlijk bericht
Je mag deze film corrigeren ik houd het voor gezien. Deze site is er jammer genoeg niet beter op geworden en na al die tijd ontbreken nog steeds de regisseurs. Ik heb er veel tijd en moeite aan besteed en vind het welletjes.
Als er dan ook nog rare opmerkingen worden gemaakt dan ik het heel simpel voor mij om te zeggen succes en de groeten.


19-10-2008 12:01 door: Jinx Persoonlijk bericht
Het is niet persoonlijk bedoeld tegen jou.
Er zijn teveel dingen die niet kloppen.
Zo stemt Wilco met zijn eigen naam en zijn tweede naam Adlerman op dezelfde film.
Ik vind dat je van deze site dan een lachertje maaakt. Kortom, zoals eerder gezegd ik heb er genoeg van.

19-10-2008 18:39 door: sindala Persoonlijk bericht
@Jinx

Ik betreur je besluit om er mee te stoppen. Ik denk echter dat de door jezelf hierboven aangestipte problemen eerder het gevolg zijn van miscommunicatie en vergissingen, dan van doelbewust handelen.

Voor zover ik heb begrepen zijn de regisseurs van films die zijn toegevoegd voordat MrDaan de site opnieuw heeft opgestart op de een of andere manier verdwenen. Deze zullen dus opnieuw moeten worden toegevoegd. Dit is heel wat werk, maar niet onoverkomelijk, lijkt me.

Wat betreft die dubbele stem van Wilco: ik geloof niet dat hij dat expres heeft gedaan, want hij heeft zelf aangegeven dat hij Adlermann is. En omdat hij nu zijn oorspronkelijke account weer kan gebruiken kan de nieuwe redactie de Adlermann-account het beste verwijderen, dan kan er in de toekomst ook niets meer verkeerd mee gaan.

Verder is het pas een maand geleden dat de nieuwe redactie echt aan het werk is gegaan met de site, en alle begin is moeilijk, dus dan mogen ze toch wel wat krediet hebben? De meestgebruikte features van de site werken weer als vanouds, en hopelijk volgt de rest snel, maar daar moeten ze dan wel de tijd voor krijgen. Ze doen dit natuurlijk naast hun studie en/of baan, dus ze hebben er niet altijd evenveel tijd voor.

Of bovenstaande helemaal klopt weet ik niet (misschien dat de redactie hier nog wat over schrijft), maar dat is hoe ik de huidige situatie zie.

Pfff... mijn reactie is een beetje langer dan normaal, maar ik hoop dat je op je besluit terugkomt, want je hebt in de loop der jaren veel nuttige bijdragen geleverd. (en zonder jou heb ik niemand meer om mee te wedijveren om de koppositie ... de rest ligt zoooo ver achter ... )

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine