Kaos (1984)

Regie: Vittorio Taviani, Paolo Taviani
Herkomst: Italiƫ
Genre Drama
Speelduur: 188 minuten
Met: Margarita Lozano, Claudio Bigagli, Massimo Bonetti
8,2
5 Verhalen gebaseerd op de verhalenbundel Novelle per un Anno van Luigi Pirandello. Via deze verhalen maken we kennis met het Siciliƫ van deze beroemde Italiaanse schrijver. De magie, het lijden en de schoonheid van dit gebied worden vanuit verschillende perspectieven belicht.


Reacties


13-4-2006 15:56 door: Edwin Persoonlijk bericht
Prachtige beelden, een sfeervolle film. De 'maanziekte' episode is tragisch, hilarisch en merkwaardig tegelijk.

21-2-2011 13:19 door: sindala Persoonlijk bericht
Alle vijf de delen (4 verhalen en een epiloog) zijn een beetje vreemd maar ook erg intrigerend.

Het eerste deel "de andere zoon" is van een schrijnende tragiek van het soort dat meestal in boeken voorkomt, maar dat ik in films nog niet vaak ben tegengekomen. Heel knap gedaan van de regisseurs.

Deel twee "maanziekte" over een man die bij volle maan wolfachtig gedrag vertoont was inderdaad tragisch en hilarisch, maar kwam bij mij nogal gekunsteld over.

Mijn favoriet is het tragikomische derde deel "de kruik", dat werkelijk schitterend gefilmd is en waarin zeer sterk geacteerd wordt.

Daarna kwam "requiem", over een stervende man die niet in "zijn" dorp mag worden begraven, dat net als het tweede deel te vreemd naar mijn smaak was.

De epiloog over een boottocht naar Malta is het eenvoudigste verhaal van de vijf, maar vooral de beelden op het puimsteen-eiland zijn van een onbeschrijfelijke schoonheid.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine