Citizen Ruth (1996)

Regie: Alexander Payne
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Drama/Comedy
Speelduur: 102 minuten
Met: Laura Dern, Swoosie Kurtz, Kurtwood Smith
meer acteurs
7,0
Ruth Stoops is een arme verslaafde vrouw die high wordt van lijm en verf snuiven. Als ze zwanger wordt wordt haar situatie nog ingewikkelder. De rechter beslist dat zij een abortus moet plegen, aangezien ze al vier baby's heeft verloren. Dan komt Ruth in een strijd terecht met aan de ene kant de mensen voor en aan de andere kant de mensen tegen abortus.


Reacties


30-1-2005 11:31 door: Jinx Persoonlijk bericht
Ga ik vanavond beslist zien Payne's nieuwste film Sideways kreeg goede kritieken maar eerst deze kijken.

31-1-2005 14:34 door: Bregje Persoonlijk bericht
Wat is Laura Dern geweldig om naar te kijken in deze film! Haar te zien lijm snuiven gaat door merg en been. Maar haar strijd voor individuele vrijheid is hartverscheurend mooi gevoerd naast al die lachwekkende karikaturen (hoewel, in amerika schijnen ze echt te bestaan) die de pro- en contra abortus bewegingen vertegenwoordigen.

1-2-2005 14:07 door: Jinx Persoonlijk bericht
Haar strijd was meer één om geld dan vrijheid.


2-2-2005 13:48 door: Bregje Persoonlijk bericht
Jinx schreef:
Haar strijd was meer één om geld dan vrijheid.
Daar ben ik het niet mee eens! Geld is hier niet zomaar geld. Het geld staat hier voor haar eigen dwarse keuze, die ingaat tegen de zogenaamde hoge moraal van de anderen. Wat zal ze nou helemaal kunnen doen met dat geld? Ze vergist zich deerlijk in de hoeveelheid, dus waarschijnlijk niet veel meer dan er een tijdje lekker van drinken en snuiven...


RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine