La meglio gioventù (2003)

Alternatieve Titel: The Best of Youth
Regie: Marco Tullio Giordana
Herkomst: Italië
Genre Drama/Mini-serie
Speelduur: 400 minuten
Met: Adriana Asti, Alessio Boni, Luigi Lo Cascio
8,3
La Meglio Gioventù vertelt het verhaal van een Italiaanse familie van het einde van de jaren zestig tot nu. Het verhaal focust op 2 broers: Nicola en Matteo. In het begin delen zij dezelfde dromen, lectuur, vriendschappen tot op het moment zij Giorgia ontmoeten, een jong meisje dat lijdt aan psychische stoornissen. Hun toekomst neemt noodgedwongen een andere wending.



Reacties


21-6-2004 10:47 door: Jacinthe Persoonlijk bericht
Gisteren dit zes uur durende familie-epos gezien. Over het algemeen een mooie film die ondanks de lange duur geen moment echt gaat vervelen. Hoewel sommige scenes mooi sec worden neergezet (de zelfmoord van Matteo) worden de thema's soms wat erg zwaar uitgewerkt wat voor enkele wel erg pathetische en dus tenenkrommende momenten zorgt (de instortende moeder of de huilende Giorgia als Nicolas haar van Matteo's zelfmoord vertelt). Ook wordt er zo nu en dan wel erg weinig aan de fantasie van de kijker overgelaten: was het nu echt nodig om Matteo nog eens symbolisch te laten opduiken bij de wandeling van Mirella en Nicolas die elkaar overduidelijk erg leuk vinden maar beiden door de nagedachtenis aan Matteo gehinderd worden?
Ondanks dit gebrek aan subtiliteit blijft het verhaal vooral door het goede acteerwerk aangenaam om naar te kijken.

15-9-2009 13:55 door: Sebo Persoonlijk bericht
Mijn uitglijder numero uno was het neefje dat precies dezelfde plekken in Noorwegen afgaat. Zo van: "het cirkeltje is weer rond". "He! Het cirkeltje is weer rond!" HEE! OPLETTEN! HET CIRKELTJE IS WEER ROH-OND!" Kleine smet.

Een cirkel is trouwens altijd rond.



26-12-2004 08:11 door: bruno Persoonlijk bericht
De Italiaanse geschiedenis van 1960 tot nu gezien door de ogen van twee broers (Nicola en Matteo)mooi in beeld gebracht met hele mooie vertolkingen van de broers en van Jasmine Trinca als het verwarde meisje. Geen minuut te lang en dat wil iets zeggen op 360'. Een 9!

9-2-2005 10:43 door: Jinx Persoonlijk bericht
Ga vanavond kijken ben benieuwd, is verdeeld over 2 weken misschien wel jammer kan ik nu nog niet zeggen.

17-2-2005 08:59 door: sindala Persoonlijk bericht
Na een uurtje kijken heb ik overwogen niet verder te kijken. Maar ja, je wil toch weten hoe het afloopt, hè. Hoe langer je kijkt, hoe meer je betrokken raakt bij het leven van Nicola, Matteo, Adriana, Giorgia, Mirella, Sara en al die anderen. Achteraf bekeken ben ik dus blij dat ik heb doorgekeken, want het is een mooi verhaal.

18-9-2007 21:55 door: films in Baarn Persoonlijk bericht
Zondagmiddag en gisteren in Theater de Speeldoos in Baarn 'La Meglio Gioventu' gezien. Prachtige film. Iedere maandagavond draaien daar bijzondere films. Volgende week maandag bijvoorbeeld Pan's Labyrinth, de week daarna 'La Tourneuse de Pages'. Kijk op www.speeldoosbaarn.nl

15-9-2009 14:00 door: Sebo Persoonlijk bericht
films in Baarn schreef:
Zondagmiddag en gisteren in Theater de Speeldoos in Baarn 'La Meglio Gioventu' gezien. Prachtige film. Iedere maandagavond draaien daar bijzondere films. Volgende week maandag bijvoorbeeld Pan's Labyrinth, de week daarna 'La Tourneuse de Pages'. Kijk op www.speeldoosbaarn.nl


Leuk, zo'n reactie en reclame in een. Is daar eigenlijk een woord voor? Een editorial plus reclame wordt een 'advertorial'. Iemand een leuke suggestie hiervoor? "Commerciaction"? "Reactvertisement"?

15-9-2009 14:35 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Om dit bij de terminologie te blijven van reclame in films en tv programma's: Product Placement... Al vind bovengenoemde termen mooier gevonden

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine