Lost Highway (1997)

Regie: David Lynch
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Drama/Thriller
Speelduur: 135 minuten
Met: Bill Pullman, Patricia Arquette, Balthazar Getty
meer acteurs
7,7
De gedachte dat zijn vrouw Renee een affaire heeft, is voor jazzmuzikant Fred Madison ondraaglijk. Als Renee blijkt te zijn vermoord, wordt Fred als verdachte aangemerkt.
Tegelijkertijd wordt de jonge automonteur Pete Dayton in de val gelokt door de verleidelijke Alice Wakefield, die haar misdadige vriendje ontrouw is. Is de gelijkenis tussen de twee vrouwen toevallig? En wat is de ware identiteit van Fred en Pete?Reacties


29-5-2004 16:13 door: wilco Persoonlijk bericht
Een goede film, waarbij de kijker flink kan speculeren over het verloop van de film.

17-8-2004 10:57 door: Jacinthe Persoonlijk bericht
Net zo broeierig, bevreemdend, en onheilspellend als Mulholland Dr. Een logische opbouw ontbreekt, al duiken er gaandeweg steeds meer raakpunten, echo's en verwijzingen naar eerdere scenes op, en niets is uiteindelijk wat het lijkt te zijn. Van begin tot eind erg meeslepend zolang je maar niet probeert er iets van te begrijpen.

19-8-2004 23:55 door: Gerwin Persoonlijk bericht
Ik snapte er echt geen klote van. Een 8 dus.

30-1-2005 12:41 door: Jinx Persoonlijk bericht
Bizarre visuele puzzel.

2-1-2020 19:38 door: sindala Persoonlijk bericht
Ik ben over het algemeen niet zo dol op het nieuwere werk van David Lynch, op het mooie The Straight Story na dan. Lost Highway vond ik in tegenstelling tot veel van zijn andere films goed te volgen en had gelukkig een echt einde, iets wat bij het verschrikkelijke Mulholland Drive volledig afwezig was. Het was ook minder gewelddadig dan het overdreven Blue Velvet, daarom geef ik hier net een voldoende aan.

Ik snap wat Lynch probeert te doen: zijn films moeten het niet van het verhaal hebben maar van de sfeer die wordt neergezet, iets wat Ingmar Bergman, Andrei Tarkovsky en Wong Kar-Wai ook vaak in hun films doen. Maar Lynch zet die sfeer voornamelijk neer met seks en geweld, terwijl die andere regisseurs dat veel meer met symboliek en mystiek doen. Lynch is natuurlijk een Amerikaan, dus zijn methode is voor hem en zijn thuispubliek logisch, maar ik hou toch meer van de manier van sfeer neerzetten die men in het hoge noorden en (verre) oosten gebruikt.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine