Borat Subsequent Movie (2020)

Alternatieve Titel: Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan. Borat 2.
Regie: Jason Woliner
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika, Verenigd Koninkrijk
Genre Comedy
Speelduur: 95 minuten
Met: Sacha Baron Cohen, Maria Bakalova, Tom Hanks
6,5
De Kazachstaanse journalist Borat Sagdiyev heeft in zijn geboorteland 14 jaar in de gevangenis gezeten vanwege de schande die hij het land heeft aangedaan. Hij keert terug naar Amerika temidden van de coronapandemie en de Amerikaanse verkiezingen. Hij brengt zijn tienerdochter Tutar mee, die hij wil uithuwelijken aan vicepresident Mike Pence.

De film won in 2021 de Golden Globe voor beste comedy-film.


Reacties


6-11-2020 08:58 door: Sylly Persoonlijk bericht
Qua humor viel de film me tegen, maar misschien is het ook niet helemaal mijn soort.

Maar toch, als je je later bedenkt dat buiten de kleine cast en crew, niemand weet dat de personages niet echt zijn, en dus de scénes 'echt' zijn, dat brengt dat de film wel in een ander licht.

Bijvoorbeeld het stukje met:

spoiler:
Giuliani waarin hij met een zogenaamd 15 jarig meisje naar een kamer gaat en zijn hand in zijn broek doet. Hij beweert ook dat China het virus bewust verspreidt.

Maar ook de rally, blijkbaar moet Sacha Cohen echt vluchten en had iemand een handgeweer al gepakt.


31-10-2023 08:31 door: sindala Persoonlijk bericht
Maria Bakalova als Borats dochter was echt geweldig. Ik ben ook niet echt dol op de Borat-humor, maar omdat de omgeving niet doorheeft dat het een act is komen sommige stukjes wel hard binnen. Het stukje wat Sylly hierboven al beschreef bijvoorbeeld, maar ook de republikeinse bijeenkomst waar hij het publiek allerlei gestoorde dingen laat zingen en zijn verblijf bij die qanon-mafketels.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine