Spirited Away (2001)

Alternatieve Titel: Sen to Chihiro no kamikakushi , De reis van Chihiro
Regie: Hayao Miyazaki
Herkomst: Japan
Genre Animatie/Fantasy
Speelduur: 125 minuten
Met: Mari Natsuki, Miyu Irino, Rumi Hîragi
8,0
Op de weg naar huis neemt de vader van de tienjarige Chihiro een kortere weg, die eindigt bij een tunnel. Wanneer Chihiro en haar ouders hier doorheen gaan komen ze bij een vreemde, uitgestorven plaats uit. In een restaurant staan de heerlijkste gerechten op tafel, maar er is niemand. Nadat de ouders hier hebben gegeten, veranderen ze in varkens. Chihiro is nu alleen in deze vreemde wereld, bevolkt met geesten en andere vreemde wezens.

De film was de grootste kaskraker ooit in Japan en won vele prijzen, waaronder de Gouden Beer op het Filmfestival van Berlijn, de Oscar voor beste animatiefilm en de Hong Kong film-Award voor beste Aziatische film. Helemaal met de hand getekend, uit de bekende Studio Ghibli, waar ook 'Grave of the Fireflies' en 'Princess Mononoke' vandaan komen.


Reacties


27-2-2005 17:54 door: passenger Persoonlijk bericht
SUPER!

1-5-2005 21:26 door: sindala Persoonlijk bericht
Schitterend uitgevoerde animatiefilm. Het duurde lang voordat ik begreep waar het nu eigenlijk om ging, maar dat werd uiteindelijk toch duidelijk. Ik moet 'm nog maar eens bekijken want ik werd nogal eens van het verhaal afgeleid door de prachtige animaties. Ik vind het de mooiste animatiefilm die ik ooit heb gezien, beter zelfs dan mijn favorieten tot nu toe 'Ghost in the Shell', 'Shrek' en 'Akira'.

1-5-2005 21:54 door: Bobost Persoonlijk bericht
Had hem laatst gedownload en perongeluk weer gewist...:S Zag hem nu bij Plato liggen dus zal em binnenkort maar even gaan halen

24-5-2005 21:02 door: Bobost Persoonlijk bericht
Heb hem gezien. Geef hem een 8. Vond het einde iets te kindvriendelijk maarja is op zich ook een kinderfilm he. Wel een erg goeie!

23-3-2006 18:40 door: Sebo Persoonlijk bericht
Ik houd niet zo van de Japanse animaties. De steriele gezichtjes met twinkelende oogjes heb ik al te veel en te vaak gezien. Toch maakte de niet aflatende stroom van fantasierijke vondsten deze film voor mij een plezier om naar te kijken.

26-3-2006 12:50 door: sindala Persoonlijk bericht
Sebo schreef:
Ik houd niet zo van de Japanse animaties. De steriele gezichtjes met twinkelende oogjes heb ik al te veel en te vaak gezien. Toch maakte de niet aflatende stroom van fantasierijke vondsten deze film voor mij een plezier om naar te kijken.

Dan raad ik je zeker 'Mononoke-Hime' aan, die de regisseur vóór deze film maakte. Ook 'Akira' en 'Ghost in the Shell' zijn zeer de moeite waard. En wees gerust: daar zitten geen steriele gezichtjes met twinkelende oogjes in.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine