Troy (2004)

Regie: Wolfgang Petersen
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Drama/Actie
Speelduur: 156 minuten
Met: Brad Pitt, Eric Bana, Orlando Bloom
meer acteurs
7,2
Het is 1193 voor Christus. Paris, de prins van Troje, pakt Helena, koningin van Sparta, af van haar echtgenoot Menelaos. Dit zorgt er voor dat beide koninkrijken in oorlog met elkaar raken. Er vindt een bloedig slagveld plaats rond Troje. Achilles was de grootste held bij de Grieken, terwijl Hektor, de oudste zoon van de koning van Troje, de hoop van de inwoners van zijn stad was.


Reacties


21-5-2004 18:32 door: Edwin Persoonlijk bericht
Ik begreep dat in dit Epos de Goden voor het gemak maar even zijn weggelaten... dat belooft weinig goeds.

30-5-2004 11:59 door: EZ Persoonlijk bericht
Mooi spectakelstuk met een best wel goede verhaallijn en tamelijk hystorisch correct.

2-6-2004 18:48 door: wilco Persoonlijk bericht
Ik hoor eigenlijk heel andere verhalen.9-6-2004 08:58 door: Edwin Persoonlijk bericht
Hoe is het mogelijk om met hoogstaande digitale technieken en een smak geld z'on belabberde film te maken van z'on prachtig verhaal. Platte dialogen, een hersenloze Achilles (wat dan wel weer past, vooruit) en veel aandacht voor bloed. Gelukkig redden Peter O'Toole en Sean Bean de film, en speelt Orlando Bloom geloofwaardig het overmoedige watje Paris.

9-6-2004 09:12 door: Fred Persoonlijk bericht
Maar uit pure vak-interesse ben je toch maar even gaan kijken? Professioneel hoor!

19-6-2004 00:05 door: wilco Persoonlijk bericht
Ik ben erg verdeeld over deze film, de dialogen waren houterig, kwamen niet natuurlijk over en het leek alsof de acteurs op sommige momenten gewoon het script aan het voorlezen waren(vooral in de eerste 50 minuten van de film). Maar op sommige momenten waren de acteerprestaties best te pruimen (ik ben voor de verandering eens positief te spreken over Orlando Bloom, om 1 of andere reden past deze rol aardig goed bij hem).
Ik geef deze film daarom ook een mager zesje, omdat ik in een gulle bui ben vandaag.
25-11-2004 15:04 door: Bram Persoonlijk bericht
Een zeer tegenvallende film: van het mooie verhaal is een prutverhaal gemaakt, de dialogen zijn inderdaad zooo houterig. En het is alleen maar vechten, vechten, vechten.
En Orlando Bloom speelt m.i. een zeer belabberde rol.

25-11-2004 16:17 door: Mirjam Persoonlijk bericht
Ligt eraan hoe je historisch uitlegt.. het mytologische verhaal klopte in ieder geval niet met wat ik op de middelbare school heb geleerd.. Verder vond ik de film ook niet echt boeien, mede door het houterige spel wat al zovaak is genoemd

30-1-2005 17:32 door: Jinx Persoonlijk bericht
Wie van spektakel houdt komt zeker aan zijn trekken. Er is heel veel te zien.
Voor diepgang vang je bot.


24-3-2005 20:25 door: sindala Persoonlijk bericht
Ik was op het ergste voorbereid, na al de commentaren hierboven. Maar ik vond het een erg mooie film, met effecten die realistisch aandeden.
Wat de Ilias betreft : de sfeer tussen Achilles en Agamemnon was heel goed gedaan. Om zonder de goden te filmen maakt het allemaal wat menselijker, alleen van de ontroerende momenten in het boek tussen Hektor en z'n vrouw (Andromache ?) is in de film weinig terug te vinden. Een gemiste kans.
Toch vind ik de film als oorlogsfilm erg goed, als drama wat minder, maar al met al wel een 8-je waard.

25-8-2005 00:35 door: sindala Persoonlijk bericht
p.s.
EZ heeft overigens gelijk over dat het verhaal historisch vrij correct is: de door Homerus opgeschreven versie was, na honderden jaren mondelinge doorgave, 'vervuild' met allerlei mythologische onzin.

3-11-2011 18:19 door: WickedWitchy Persoonlijk bericht
Kort-door-de-bocht als je bekend bent met het 'originele' verhaal ( origineel in de erg erg ruime zin van het woord ) maar toch redelijk boeiend. Bepaalde scenes geven het een behoorlijk episch gevoel. Had beter gekund.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine