Thirteen (2003)

Regie: Catherine Hardwicke
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika, Verenigd Koninkrijk
Genre Drama
Speelduur: 100 minuten
Met: Holly Hunter, Evan Rachel Wood, Jeremy Sisto
meer acteurs
7,5
Het verhaal van een 13-jarig meisje dat opgroeit in Los Angeles. Haar omgeving legt haar de druk op om snel op te groeien, wat leidt tot een leven van drugs, seks, materialisme en roekeloze tiener-rebellie.

Filmdebuut van Nikki Reed, Vanessa Hudgens en Brady Corbet, die destijds alle drie 14 jaar waren.


Reacties


6-10-2014 17:35 door: Mebert Persoonlijk bericht
De omschrijving past niet bij de inhoud van de film. In feite draait het om een ontwrichte gezinssituatie, waarin twee vriendinnen, beiden borderliners, zich tegoed doen aan alles wat "verboden" is. Wat inhoud betreft is dit een goede weergave van hoe het leven van een borderliner er uit kan zien. Boeiend.

6-10-2014 20:07 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Mebert schreef:
De omschrijving past niet bij de inhoud van de film.


Mocht je een betere omschrijving hebben dan de huidige, mag je natuurlijk altijd de optie corrigeer film te gebruiken om deze aan te passen.

6-10-2014 22:51 door: Mebert Persoonlijk bericht
Dat niet. De omschrijving is de tekst die hoort bij de officiele release.

De inhoud van de film verwijst naar iets anders, BPD. Het verhaal is gebaseerd op de belevingen van Nikki Reed, één van de hoofdrolspeelsters, die als 15-jarige heeft meegeschreven aan het script van de film vanuit haar eigen belevingswereld. Emotionele instabiliteit, negatief zelfbeeld, gevoelens van leegte, instabiele relaties, verlatingsangst, zelfdestructief gedrag, diefstal, drugsgebruik, leugens en zelfmutilatie vormen de karakters van de hoofdrolspeelsters. Moreel gezien kun je zeggen dat je moet voorkomen dat je dochter in een dergelijke situatie terecht komt. In de praktijk blijken echter erfelijke aspecten en opvoeding te leiden tot dit "roekeloze" gedrag -dit is ook zwart/wit, net als de aandoening, de waarheid ligt ergens in het midden.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine