Touching the Void (2003)

Regie: Kevin Macdonald
Herkomst: Verenigd Koninkrijk
Genre Documentaire
Speelduur: 106 minuten
Met: Joe Simpson, Simon Yates, Richard Hawking
7,2
Joe Simpson en klimpartner Simon Yates hebben als doel de Siula Grande, een 6356 meter hoge bergtop midden in de Zuid-Amerikaanse Andes, via de westwand te beklimmen. Na drie dagen lukt het hen om de top te bereiken. Tijdens de afdaling slaat het noodlot toe: net onder de top valt Simpson enkele meters en verbrijzelt zijn knie, een ramp voor beiden. Tijdens hun poging gezamelijk naar beneden te komen, glijdt Simpson in een gletsjerspleet en rest zijn maat Yates niets anders dan het touw dat hen verbindt door te snijden. Simpson valt echter niet dood. IJzigwekkende verfilming van het gelijknamige boek van Simpson.


Reacties


30-7-2004 11:08 door: Sebo Persoonlijk bericht
Brrrr. Ik las het boek vele jaren geleden al met groot ontzag. Deze documentaire is even indrukwekkend. Het zou een goed anti-campagne voor klimmen kunnen zijn, ware het niet dat Simpson meteen na het ongeluk al weer (nog op krukken, nota bene) in de bergen te vinden was.
11-8-2004 22:04 door: Fred Persoonlijk bericht
Mooie docu, niet echt spannend omdat de klimmers zelf het verhaal vertellen, maar wel weer indrukwekkend omdat het echt is gebeurd...

30-1-2005 14:17 door: Jinx Persoonlijk bericht
Best indrukwekkend ook al staat de afloop op vorhand vast.
De hoofdrol in dit docudrama is vooral weggelegd voor het adembenemende camerawerk.


RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine