The Jackal (1997)

Regie: Michael Caton-Jones
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika, Verenigd Koninkrijk, Duitsland
Genre Actie
Speelduur: 124 minuten
Met: Richard Gere, Bruce Willis, Sidney Poitier
meer acteurs
6,7
Bruce Willis speelt de Jackal, de Jakhals, een huurmoordenaar die voor de Russische mafia is ingehuurd om de directeur van de FBI om te leggen. De enige die hem kan stoppen is het opgepakte IRA-lid Declan Mulqueen (Richard Gere). Hij krijgt hulp van de Russische agente Majoor Valentina Koslova (Diane Venora).

Remake van The Day of the Jackal (1973).Reacties


27-1-2012 04:15 door: Tony Clifton Persoonlijk bericht
Ik heb de originele film uit 1973 (nog) niet gezien, dus ik keek vrij onbevooroordeeld naar deze prent.

Ik moet zeggen, het is een aardige thriller maar ook niet meer dan dat. Goeie cast (Willis, Gere, Venora, Poitier, Simmons) maar een plot met gaten waar je een bulldozer doorheen kan rijden.

Maar...

Voor degenen die bekend zijn met de boeken (lees: niet de verfilmde versies) van Robert Ludlum, je kunt direct de sfeer proeven waarin Ludlum zijn boeken bedoeld heeft waardoor deze film toch meteen een stuk genietbaarder geworden is. Kort gezegd, als gewone thriller leuk om een keer te zien maar meer ook niet, maar als Ludlum-fan zeer herkenbaar en de moeite waard!

30-9-2013 16:51 door: filmfan Persoonlijk bericht
`The Day Of The Jackal` is niet geschreven door Robert Ludlum, maar door Frederick Forsyth. Het boek is mooi. De film uit 1973 ook. Deze remake vond ik destijds tegenvallen.
Terugkijkend toch nog een 7 waard

4-5-2014 01:40 door: Tony Clifton Persoonlijk bericht
Nooit gezegd dat Ludlum deze geschreven had, bedoelde alleen dat de sfeer en de setting erg herkenbaar was. Dat gezegd hebbende geldt natuurlijk hetzelfde voor de boeken van Frederick Forsyth. Was getekend: een liefhebber van het genre.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine