Casshern (2004)

Regie: Kazuaki Kiriya
Herkomst: Japan
Genre Actie/SF/Drama
Speelduur: 141 minuten
Met: Yusuke Iseya, Kumiko Aso, Akira Terao
4,2
De wereld ziet er anders uit dan we hem kennen. Na 50 jaar bittere oorlog wint de Asian Republic van de European Union, en neemt het europeese continent over. Resultaat een door en door vergiftigde wereld van ziektes, vervuiling, radioactief afval die de mensheid langzaam maar zeker vernietigen.Zal de mensenheid langzaam toezien hoe zij ten ondergaat aan zichzelf?
Een film die een ode brengt aan Anime uit de jaren 70 zoals 'Shinzo Ningen Casshern' en 'Casshan - Robot Hunter'


Reacties


10-10-2004 23:25 door: EZ Persoonlijk bericht
Verwacht in de bioscoop: 10 februari

11-10-2004 19:14 door: Phoenix Persoonlijk bericht
shit, ik hem hem nog steeds niet...

7-11-2004 17:54 door: Phoenix Persoonlijk bericht
Net de DVD gezien. Redelijke film een beetje mix tussen Matrix & Blade. Ik had ondanks de nederlandse subs toch wel moeite om het verhaal een beetje te volgen, maar dat is wel vaker het geval met Japanse films.

27-12-2004 18:06 door: EZ Persoonlijk bericht
Een film die de vernietigende aard van de mensenheid op een futuristisch manier bloot probeert te leggen. Zeer veel prachtige Special Effects en een complexe maar zeer mooie verhaallijn.

15-1-2006 16:58 door: sindala Persoonlijk bericht
Nog lelijker gemaakt dan Sky Captain ATWOT, wat op zich al een prestatie is. Ik hoop niet dat er nog meer van dit soort 'blue screen'-films komen, want de beeldkwaliteit blijft van computerspelletjesniveau. ... Hoewel, nu ik erover nadenk, het Koreaanse 'Natural City' vond ik dan wél weer mooi gemaakt. ... En 'Final Fantasy - The Spirits Within' was ook wel aardig.

Dan zal het wel het protserige en bombastische zijn, wat me aan 'Casshern' en 'Sky Captain ATWOT' zo stoorde.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine