21 Grams (2003)

Regie: Alejandro González Iñárritu
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Drama
Speelduur: 124 minuten
Met: Sean Penn, Naomi Watts, Benicio Del Toro
7,8
Een zieke wiskundige (Sean Penn) krijgt het hart van een bij een ongeluk omgekomen architect. Hij besluit de weduwe (Naomi Watts) te gaan zoeken om haar te helpen. Een bekeerde crimineel (Benicio del Toro) rijdt per ongeluk een vader met twee dochters dood en een moeder verliest plotseling haar man en haar twee dochters. Drie levens die een totaal nieuwe wending krijgen, en een ongeluk als gemeenschappelijk element.

Het verhaal wordt niet chronologisch verteld, waardoor je goed moet opletten. De film blijft boeien, vooral door de goede acteerprestaties van Penn, Watts en Del Toro.


Reacties


13-4-2004 23:11 door: Fred Persoonlijk bericht
Mooi. Boeiend drama dat me tot op het einde toe deed afvragen hoe het verhaal in elkaar steekt. Goede acteerprestaties van Sean Penn, Naomi Watts en Benedicio del Toro.

14-4-2004 13:31 door: wilco Persoonlijk bericht
Fred schreef:
Mooi. Boeiend drama dat me tot op het einde toe deed afvragen hoe het verhaal in elkaar steekt. Goede acteerprestaties van Sean Penn, Naomi Watts en Benedicio del Toro.

Ik ben benieuwd!
Aan het stemoverzicht te zien, waren jullie het allemaal weer erg eens met elkaar.


4-5-2004 23:13 door: Ron Persoonlijk bericht
Ik vond de film tegenvallen, het verhaal was opzich goed bedacht en het enige pluspunt is dan ook dat je door de door-elkaar-lopende verhaallijnen nog een beetje probeert op te letten zodat je het ook daadwerklijk snapt maar het was bij mijn inzicht te vaag.

20-5-2004 14:04 door: Cannon Persoonlijk bericht
Het duurt ff voordat je het verhaal doorhebt. Het is goed verfilmd, maar het verhaal op zich vond ik niet echt geloofwaardig.

6-12-2004 16:24 door: b101 Persoonlijk bericht
Ik hou niet van films die niet chronologisch zijn. Maar opzich wel boeiend

25-4-2007 18:15 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Ik heb weinig moeite met niet chronologische films, hoewel het hier af en toe wel lastig was bij wie Penn nu weer thuis was.
Maar zet het gebeuren eens op een rijtje en dan blijft er ondanks de verwarrende chronologie en de uitstekende acteerpresties van de drie hoofdrolspelers er eigenlijk niet veel soeps over.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine