Battle Royale II (2003)

Alternatieve Titel: Batoru Rowaiaru II : Rekuiemu, Battle Royale II: Requiem
Regie: Kenta Fukasaku, Kinji Fukasaku
Herkomst: Japan
Genre Actie/Horror/Thriller
Speelduur: 134 minuten
Met: Shûgo Oshinari, Ai Maeda, Tatsuya Fujiwara
meer acteurs
5,9
Drie jaar na de gebeurtenissen in 'Battle Royale' is Shuya Nanahara, die een van de overlevenden was, een internationaal bekende terrorist die erop uit is om de regering omver te werpen. Zijn bende 'Wild Seven' bestaat voornamelijk uit overlevenden van voorgaande 'Battles Royale', en is de afgelopen drie jaar actief geweest in het plannen van terroristische aanslagen. Als er tijdens de kerstdagen een aanslag plaatsvindt op gebouwen in Tokyo, onder andere op de twin towers van het 'Tokyo Metropolitan Government building', waarbij 8000 slachtoffers vallen, wijst men met de beschuldigende vinger naar 'Wild Seven'. De overheid op zijn beurt scherpt de antiterrorisme-wet aan, en bestelt de creatie van het nieuwe 'Battle Royale 2' programma, en zij sturen een klas middelbare scholieren om hem op te jagen en te vermoorden op een eiland. Omdat de overheid een studie doet naar samenwerking, werken deze scholieren in paren, en dragen zij een elektronisch apparaatje waarmee zij zullen worden gedood, indien hun collega wordt vermoord.


Reacties


24-6-2005 21:16 door: sindala Persoonlijk bericht
Riki Takeuchi's duivelse grijns is super, evenals Takeshi Kitano's vader-vertolking. Ook Sonny Chiba komt nog voorbij. Wel goed opletten, want ze zijn maar kort te zien. (Takeuchi een beetje meer dan de anderen)

28-8-2008 22:51 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Na de sterke Battle Royale een erg zwakke sequel... Ik snap dat hij met de scholieren een link wil leggen naar de eerste film, maar de logica daarvan ontgaat me helemaal...

Zeker voor de fans van deel 1 is er buiten het eerste half uur eigenlijk niets te zien dan mierzoete liefdesverklaringen van wat zijn we toch een goede vrienden.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine