Empire of Ash (1988)

Alternatieve Titel: Empire of Ash 2. Metal Stream. Maniac Warriors.
Regie: Michael Mazo, Lloyd A. Simandl
Herkomst: Canada
Genre Fantasy/Actie/SF
Speelduur: 86 minuten
Met: Melanie Kilgour, Thom Schioler, Frank Wilson
5,0
In een post-nucleaire wereld helpt een eenzame krijger een meisje om haar zus te redden uit de handen van een groep religieuze fanaten, die reine mensen ontvoeren voor hun bloed, waarmee ze hun eigen besmette bloed kunnen reinigen.


Reacties


24-12-2019 09:19 door: sindala Persoonlijk bericht
Na het grote succes van de Australische Mad Max-films, die veel geld binnenhaalden met een relatief klein budget, werden deze op grote schaal nageaapt. Deze Canadese film doet veel goed, maar nog veel meer fout. Pluspunten zijn ten eerste de vele race- en vecht-scènes met zeer overtuigend stuntwerk. Ten tweede het goede en inventieve camerawerk, waardoor de film er erg goed uitziet. Ten derde de prachtige voertuigen, de realistisch aandoende sets en de originele kostuums. Door voornoemde punten plus de vele figuranten, diverse verschillende lokaties en het zware wapentuig ziet de film er heel goed uit.

Helaas wordt dat goede werk volledig teniet gedaan door het belabberde acteerwerk van de onbekende acteurs, waarschijnlijk voornamelijk amateurs want de meeste hebben maar een of enkele filmrollen op hun naam staan. Nog erger is dat het in weze best interessante basisverhaal vakkundig om zeep wordt geholpen door het domweg oerslecht geschreven scenario en de zwabberende regie, waardoor het lijkt alsof ze een aantal actiescènes hebben bedacht die ze daarna lukraak aan elkaar hebben geplakt. Voeg daarbij een paar zeer gewelddadige maar ook erg onzinnige momenten, een paar heel rare naakt- en seksscènes en een van de hoofdslechterikken (de vrouwelijke rechterhand van de leider) die opeens gewoon uit het verhaal verdwijnt. Hoewel je de film vanwege de vele actie en enkele bijzonder maffe momenten (zoals een man met een raketlanceerinstallatie op zijn hoofd) niet gauw af zult zetten zul je na afloop met een zeer onbevredigend gevoel achterblijven.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine