Brassed Off (1996)

Regie: Mark Herman
Herkomst: Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten van Amerika
Genre Muziek/Romantiek/Comedy
Speelduur: 107 minuten
Met: Pete Postlethwaite, Tara Fitzgerald, Ewan McGregor
meer acteurs
7,1
Danny, een man van middelbare leeftijd heeft één grote passie: het dirigeren van de Grimley Brass Band. Na een leven lang werken in de mijn heeft hij stoflongen opgelopen en de enige wens die hij nog heeft is met zijn brassband de Londense finale te bereiken van het Nationale Brass Band Kampioenschap. De meeste bandleden hebben echter wel iets anders aan hun hoofd: het sluiten van de mijn in Grimley. Dan is er ook nog Gloria, een jonge vrouw die terugkeert naar haar geboortedorp.


Reacties


23-3-2010 16:11 door: hugobraun Persoonlijk bericht
Mooie film met een rol die Pete Postlethwaite op z'n zielig kijkend lijf geschreven is. Ik vond het een aangrijpend dorps-drama dat de tijdsgeest van de Engelse mijnsluitingen en het Tatcherism weet te pakken.

Nou kan dat ook komen vanwege de grote overeenkomst met de situatie in mijn geboortegrond, de Limburgse mijnstreek.

3-1-2011 16:15 door: Tejo Persoonlijk bericht
Met in de hoofdrol een van mijn favoriete acteurs: Pete Postlewaithe, gisteren (2-1-2011) helaas overleden (net als in de film...)

3-1-2011 19:36 door: sindala Persoonlijk bericht
Dat wist ik nog niet... en hij was pas 64 jaar, zag ik net. Jammer, want hij was een uitstekend acteur met een erg herkenbaar gezicht. Bovenstaande film heb ik niet gezien, maar ik heb hem wel gezien in onder andere Alien 3, In the Name of the Father, The Usual Suspects en recentelijk nog in Inception.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine