Halloween 6: The Curse of Michael Myers (1995)

Alternatieve Titel: Halloween 666: Curse of Michael Myers
Regie: Joe Chappelle
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Thriller/Horror
Speelduur: 88 minuten
Met: Paul Rudd, Marianne Hagan, Donald Pleasence
meer acteurs
4,0
Voor de derde keer gaat Michael achter zijn nichtje Jamie Lloyd (dit keer J.C. Brandy) aan gaan met het doel om haar aan zijn mes te rijgen. Jamie en Michael zijn lang geleden verdwenen/gevangen genomen. Nu ontsnapt Jamie, zwanger nog wel, maar naast haar komt ook Michael weer vrij! Samen reizen ze terug naar het stadje Haddonfield. Jamie zoekt gelijk weer steun bij Dr. Sam Loomis (Donald Pleasence) die nu onderhand een beetje genoeg begint te krijgen van de geflipte maniak. Als Michael merkt dat in zijn oude huis de pleegouders van Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) wonen, is voor hem de maat vol. Vanaf dat moment spat alles net zoals in de voorafgaande delen weer van zijn mes af: bloed en lijken.

Bioscoopfilmdebuut van Paul Rudd. Zijn tweede bioscoopfilm "Clueless" werd eerder uitgebracht, maar later gefilmd.


Reacties


25-10-2007 15:29 door: Bianca Persoonlijk bericht
Binnenkort op t.v. Ga 'm toch kijken. Klopt het dat dit Donald Pleasance zijn laatste film is?

25-10-2007 23:19 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Volgens de IMDB is dit Pleasance's op een na laaste film, blijkbaar heeft hij erna nog in de italiaanse productie 'Fatal Frames' gespeeld.

26-10-2007 01:29 door: sindala Persoonlijk bericht
Tachyon schreef:
Volgens de IMDB is dit Pleasance's op een na laaste film, blijkbaar heeft hij erna nog in de italiaanse productie 'Fatal Frames' gespeeld.

Halloween 6 was zijn laatste film. Hij stierf een half jaar voordat deze uitkwam en heeft de film dus zelf nooit gezien. "Fatal Frames" is inderdaad nog later uitgebracht, maar werd vóór Halloween 6 opgenomen.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine