A Price Above Rubies (1998)

Regie: Boaz Yakin
Herkomst: Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten van Amerika
Genre Drama
Speelduur: 117 minuten
Met: Renée Zellweger, Christopher Eccleston, Julianna Margulies
meer acteurs
6,0
Sonia groeit op in strenge orthodox Joodse kringen, en leeft het leven dat voor haar is uitgestippeld, trouwt met een keurig nette man, schenkt hem een zoon en werkt keihard in het huishouden. Maar diep in Sonia zitten andere gevoelens verstopt. Die van een jonge vrouw die zich bewust is van haar sexualiteit en op zoek gaat naar de passie die ze zo mist in haar liefdesleven. Om te ontsnappen aan de wurggreep van haar beschermde wereld, moet ze wel breken met haar familie.



Reacties


2-12-2008 00:02 door: sindala Persoonlijk bericht
Aan het begin van de film lijkt dit weer zo'n typische Miramaxproductie: de joodse Sonia (Renée Zellweger) die gevangen zit in een ultra-orthodoxe familie en bij haar worsteling om uit het keurslijf te ontsnappen domme dingen doet. Ik kan me bijna niet voorstellen dat heden ten dage mensen er zo'n ouderwetse gewoonten en gebruiken op na houden. Tsja, die religieuzen ook altijd...

De film begint dus niet echt denderend, maar wordt gaandeweg wel steeds beter. De laatste minuten hadden voor mij niet gehoeven: dat was toch iets te uitleggerig en neigt zelfs naar een HW-koetjesicoontje. Ik denk dat het beter was geweest als de film met de omhelzing van Sonia en Ramon was geëindigd. Maar omdat het daarna nog maar een paar minuutjes zijn geef ik toch nog een (mager) zeventje.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine