Magistratus (2012)

Alternatieve Titel: Magistratus: Overtura
Regie: Thijs Meuwese, Kris Patmo
Herkomst: Nederland
Genre Drama/Fantasy/Actie
Speelduur: 93 minuten
Met: Julia Batelaan, Joost Bolt, Dave Mantel
meer acteurs
7,0
Als twee wetenschappers worden vermoord door bandieten van de bokkenrijdersbende gaan hun dochter Colinda en lijfwacht Hecgard los van elkaar op zoek naar wraak. Het blijkt dat de bokkenrijders het al eeuwen durende vredesverdrag tussen de roodbloedigen en blauwbloedigen met geweld willen openbreken.


Reacties


7-1-2019 08:41 door: sindala Persoonlijk bericht
Ik had nog nooit van deze film gehoord en kwam 'm toevallig tegen op YouTube, waar de volledige film in 8 delen in hoge kwaliteit te zien is op het kanaal van de makers van de film. Dit is volgens mij de eerste echte Nederlandse fantasyfilm.

Goed acteerwerk en sterk geluid in deze professioneel gemaakte film met mooie locaties, aankleding en kostuums. De gevechten zijn heel aardig en de spaarzaam toegepaste speciale effecten zijn voor een Nederlandse film heel adequaat. De belichting deed realistisch aan, maar ik had in verschillende shots, vooral in het kasteel, liever wat meer licht gezien. Het camerawerk tenslotte was niet naar mijn smaak, veel teveel was uit de hand gefilmd, waardoor de beelden vaak wat schommelend zijn. De beeldkwaliteit was overigens wel heel goed. Het einde was ietwat onbevredigend omdat niet alle verhaallijnen worden afgemaakt, maar al met al heb ik me goed vermaakt.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine