Dark Phoenix (2019)

Alternatieve Titel: X-Men: Dark Phoenix
Regie: Simon Kinberg
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Actie/Avontuur/SF
Speelduur: 113 minuten
Met: Jennifer Lawrence, Sophie Turner, Jessica Chastain
meer acteurs
6,5
Jean Grey ontwikkelt ongelofelijke krachten die haar veranderen in de kwaadaardige Dark Phoenix.


Reacties


2-7-2019 08:57 door: sindala Persoonlijk bericht
Tegenvallende film, wat vooral te wijten valt aan het matige verhaal en de sterk wisselende make-up en effecten (alles rondom Phoenix is erg mooi gedaan, maar de make-up van Mystique was superlelijk en de bliksemeffecten van Storm leken uit de vorige eeuw te komen). Het acteerwerk is zoals in alle films met de X-Men prima in orde en Sophie Turner, vooral bekend als Sansa Stark in Game of Thrones, zet een prima Jean Grey neer.

Jammer dat juist de twee films met Jean Grey/Phoenix in de hoofdrol de minsten uit de lange reeks films over de X-Men zijn, want het is toch een van de interessantste personages.

Ik vraag me wel iets af. Let op: de grote spoiler hieronder niet lezen als je de film nog wil zien!!
spoiler:
Net als in de allereerste X-Men-film wordt Mystique gedood, zelfs met een gelijksoortige verwonding (alleen zijn het nu niet de klauwen van Wolverine maar een stuk hout). Ik heb altijd begrepen dat Mystique door haar extreem regeneratieve cellen zo goed als onsterfelijk was, maar hier wordt ze toch begraven. Waarschijnlijk komt ze in een eventuele volgende film toch wel weer terug, maar dan gespeeld door opnieuw een andere actrice, in navolging van Rebecca Romijn en Jennifer Lawrence.


RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine