Virtual Revolution (2016)

Alternatieve Titel: 2047: Virtual Revolution. 2047 - Virtual Reality.
Regie: Guy-Roger Duvert
Herkomst: Frankrijk, Verenigde Staten van Amerika
Genre Misdaad/Actie/SF
Speelduur: 92 minuten
Met: Mike Dopud, Jane Badler, Jochen Hägele
meer acteurs
8,0
In 2047 brengt het gros van de bevolking de tijd door in virtuele onlinewerelden. Agent Nash zit achter een terroristen aan die dreigen het hele systeem te vernietigen.


Reacties


30-9-2018 21:18 door: sindala Persoonlijk bericht
Als sciencefictionliefhebber heb ik vrijwel alles wat op TV komt en op Netflix staat in dit genre wel gezien. Gelukkig staan op YouTube ook heel veel complete films, waaronder deze. Ik had er nog nooit van gehoord, maar dit is voor liefhebbers van het genre een heerlijke film. Het zeer originele verhaal met bovendien een briljant einde vond ik geweldig. De vormgeving ziet er fantastisch uit, zowel de opbouw van de werelden (de echte en de spelwerelden) als de decors, kostuums, technologie en effecten.

Toch krijgt de film over het algemeen matige reviews. Ik denk dat dat vooral komt omdat de vormgeving van de echte wereld wel heel erg op Blade Runner lijkt, eigenlijk zelfs precies hetzelfde is. De film heeft zelfs een Blade Runner-achtige voice-over en het hoofdpersonage Nash lijkt wel wat op Harrison Fords personage Rick Deckard. Er doen ook geen bekende namen in mee, wat voor sommigen misschien ook een min is.

Kijk je daar overheen dan zie je een zeer mooie gemaakte en sfeervolle film met een realistisch, intelligent en soms zelfs filosofisch verhaal over een virtuele revolutie die mogelijk ook in het echt kan gebeuren.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine