7,0
Het waargebeurde verhaal van de Friese prins Redbad, die het moest opnemen tegen zowel de Franken als zijn eigen familie.


Reacties


21-7-2018 20:49 door: Vosje103 Persoonlijk bericht
Mooie historische film met voor de verandering ook eens vrouwen met haar op de tanden: die gewoon meevechten! Mooie rollen, leuke acteurs en actrices, mooie omgeving. Wel storend dat zowel de Fransen als de Denen Engels spreken...

4-8-2020 17:23 door: sindala Persoonlijk bericht
Plusjes voor de mooie omgevingen en de inderdaad erg sterke vrouwenrollen, maar het verhaalverloop is erg rommelig en bovendien duurt de film veel te lang. Gijs Naber was verder prima als Redbad, maar de meeste andere mannenrollen vond ik niet erg overtuigend. De laatste veldslag zat ook erg raar in elkaar: eerst zijn ze in lijf-aan-lijf-gevechten op elkaar in aan het beuken en dan staan ze plots weer in slagorde ver uit elkaar.

4-8-2020 17:28 door: sindala Persoonlijk bericht
Vosje103 schreef:
Wel storend dat zowel de Fransen als de Denen Engels spreken...

Het waren geen Fransen maar Franken (uit het huidige Duitsland) en Denen, en natuurlijk de bewoners van het huidige Nederland. Het zou nogal een gedoe zijn om die allemaal hun eigen taal te laten spreken, daarom is natuurlijk voor Engels gekozen. Misschien konden ze elkaar destijds wel verstaan, want Duits, Deens, Engels en Nederlands zijn allemaal Germaanse talen en de talen waar ze van afstammen leken waarschijnlijk meer op elkaar.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine