The Banger Sisters (2002)

Regie: Bob Dolman
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Romantiek/Comedy
Speelduur: 94 minuten
Met: Goldie Hawn, Susan Sarandon, Geoffrey Rush
meer acteurs
5,6
Suzette werkt ondanks haar rijpere leeftijd nog altijd in een bar/nachtclub. Haar gloriedagen zijn weliswaar voorbij maar ze doet er alles aan om haar reputatie van vroeger hoog te houden.
De kraaiepootjes worden weggewerkt onder een laag make-up en als compensatie voor één en ander zorgde Suzette voor een (uit de hand gelopen) borstvergroting, enkele tatoo'tjes tenslotte moeten het geheel nog wat opsmukken.
Veel indruk maakt het echter allemaal niet meer wanneer ze een geile bezoeker meedeelt dat ze in dat toilet daar Jim Morrison nog eens heeft aangetroffen, totaal uitgeteld (waarom laat zich raden...).

Het aantal minnaars die Suzette de voorbije decennia heeft gehad ligt ver boven het nationaal gemiddelde maar het was vooral de identiteit van de sex-partners waar het haar en haar vriendin vooral om te doen was. Suzette bezocht dan ook alle concerten van destijds met Vinnie, iemand die op veel vlakken dezelfde ingesteldheid had als zijzelf. Ze deelden dan ook elkaars interesse : de muzikale beroemdheid in kwestie zo snel mogelijk uit de kleren krijgen...
Maar... dat lijken wel definitief vervlogen tijden, want het is al lang geleden dat de twee nog contact hadden met elkaar en ondertussen gingen ze elk hun eigen weg, wat voor de één al meer "no more sex and drugs and rock 'n' roll" betekende dan voor de ander.

Wanneer Suzette op een dag haar werk verliest lijkt Vinnie de de enige persoon waarop ze een beroep kan doen om een paar duizend Dollar los te peuteren.
Daarom trekt ze richting Phoenix waar ze hoopt haar andere 'Banger Sister' (een naam die ze te danken hebben aan Frank Zappa...) van destijds tot een hereniging of op zijn minst financiële hulp te kunnen overhalen.
De reis blijkt echter van heel korte duur te zijn want bij de eerste lege benzinetank komt ze tot de vaststelling dat ze helemaal geen geld heeft om 'm nog eens vol te gooien (klassiek voor-beeld van een dom blondje, jawel).
Harry (Oscar-winnaar Geoffrey Rush) is de redder in nood die de blonde te hulp komt gesneld want hij moet heel toevallig dezelfde richting uit. Ze gooien het op een akkoordje : hij betaalt de brandstof, zij brengt 'm naar zijn bestemming...

Wanneer Suzette uiteindelijk aankomt in Phoenix, het adres Van Vinnie heeft achterhaald en vol goeie moed de oprit komt opgedraaid had ze zich de hereniging wel anders voorgesteld...
Vinnie is nu Lavinia, en reken maar dat het niet alleen haar naam is die veranderd is. De wilde manen van toen, de uitdagende kledij, het heeft allemaal plaats geruimd voor een keurige, sjieke mevrouw die in een kast van een villa woont (let op het zaaaaaaaaaalige zwembad...), samen met twee kinderen en hun kraaknette papa, een gereputeerd advocaat.
Suzette wordt al snel een fikse som geld aangeboden indien ze definitief verdwijnt uit Lavinia's leven maar ze is niet van plan zich zo snel te laten afpoeieren...
De aanhouder wint en jawel... Lavinia draait uiteindelijk bij (of wat dacht je ?), tot grote verba-zing en ergernis van haar familie...RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine