I, Robot (2004)

Regie: Alex Proyas
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Thriller/Actie/SF
Speelduur: 115 minuten
Met: Bruce Greenwood, Bridget Moynahan, Will Smith
meer acteurs
7,0
In het jaar 2035 zijn robots heel gewoon in het straatbeeld, totdat er door een moord die waarschijnlijk gepleegd is door een robot de ideeën over de rol van robots in de maatschappij doen veranderen. De moord mondt uit in een opstand van de robots die daardoor het bestaan van de mensheid bedreigen.


Reacties


30-7-2004 16:20 door: EZ Persoonlijk bericht
vannavond maar eens bekijken

31-7-2004 09:40 door: EZ Persoonlijk bericht
Damn, erg goede film. Zeer mooie special effects en toch een best redelijk verhaal.

9-8-2004 11:56 door: b101 Persoonlijk bericht
I Robot, tja... Het is wel het standaard concept. Machines zijn zo slim geworden dat ze de macht over nemen. Maar het is een vermakelijke film. Alleen jammer dat Will Smith niet eens gezoend heeft met zijn tegenspeelster...

10-8-2004 00:39 door: wilco Persoonlijk bericht
Een standaard hollywood film, vol met cliché's, Will Smith egotripperij en voorspelbare plotwendingen.

16-8-2004 11:52 door: Fred Persoonlijk bericht
De film viel me niets tegen. De actiescenes zijn goed gemaakt en het verhaal is goed genoeg voor een HW actiefilm. De held van het verhaal is natuurlijk Will Smith en dat zorgt voor een aantal irritante scenes, zoals bijvoorbeeld de motorscenes met opwaaiende papiertjes en het overdreven wegrijden/keren. Maar goed dat weet je voordat je de film gaat kijken dus daar mag je ook niet over zeuren.

5-2-2005 18:50 door: Cannon Persoonlijk bericht
Ik vond de film goed. De special effects waren goed geintegreerd. En het gegeven dat volgens de logica de mens tegen zichzelf beschermd moet worden als ultiem gevolg van de 3 wetten, vond ik ook sterk. Daar doet Will's egotripperij weinig aan af.

27-2-2005 17:41 door: Grecco Persoonlijk bericht
b101 schreef:
I Robot, tja... Het is wel het standaard concept. Machines zijn zo slim geworden dat ze de macht over nemen. Maar het is een vermakelijke film. Alleen jammer dat Will Smith niet eens gezoend heeft met zijn tegenspeelster...


Ehh, de robots de macht overnemen?
Als je de film goed bekijkt, komt het niet doordat de robots intelligent waren, maar door een fout in het systeem..
En de "jobs" die robots overgenomen hebben zijn de klussen die de mensen nu al bijna niet willen doen, dus dat is juist goed doordacht in de film.

22-1-2006 22:09 door: sindala Persoonlijk bericht
I, Robot viel me erg mee. Ik was bang dat ze niet veel van het gedachtengoed van Isaac Asimov zouden overlaten, maar het was toch in de geest van zijn verhalen. En net als in Asimov's verhalenbundel zaten ook in de film goede en mindere stukken. Al met al vind ik 'm wel een 7.

19-6-2011 16:45 door: Tony Clifton Persoonlijk bericht
ook ik heb veel van Asimov gelezen en had mijn twijfels maar ik kan niet anders als me bij sindala aansluiten.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine