Gothika (2003)

Regie: Mathieu Kassovitz
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Thriller
Speelduur: 94 minuten
Met: Halle Berry, Robert Downey jr., Penélope Cruz
meer acteurs
6,8
De psychologe Miranda Grey (Halle Berry) is een expert in het beoordelen en behandelen van gevaarlijke, psychotische patiënten binnen een Vrouwen Inrichting, waaronder de charismatische moordenares Chloe (Penelope Cruz). Miranda's man is hoofd van de psychiatrische afdeling. Het huwelijk en leven van de Miranda maken plotseling plaats voor een afschuwelijke nachtmerrie na een geheime ontmoeting met een mysterieus jong meisje. Wanneer Miranda ontwaakt na een verschrikkelijk ongeluk, ontdekt ze dat haar man vermoord is en het bewijs naar haar wijst. Daarbij treft ze zichzelf aan tussen de paranoïde patiënten van de inrichting. Miranda herinnert zich niets van de betreffende gruwelnacht, ze heeft alleen korte visioenen van het raadselachtige meisje. Op steun van haar collega's, waaronder Dr. Peter Graham (Robert Downey Jr.), hoeft ze echter niet te rekenen. Haar beweringen onschuldig te zijn, worden door hen slechts gezien als het begin van totale gekte....


Reacties


door: wilco Persoonlijk bericht
Vol goede moed ging ik naar deze film toe.De eerste 40 minuten van de film konden mij zelfs aardig boeien, echter na de pauze werd de film erg voorspelbaar en daardoor werd hij ook een stuk minder leuk.

10-1-2010 09:59 door: AboulAbasAgmet Persoonlijk bericht
Een standaard all american horror flik. De spanningen worden gecreeerd door de standaard hollywood-style camera werk.

Daarnaast heeft de film een hoog ring-gehalte. Eerste drie kwartier is het interessanste. Daarna wordt die standaard voorstelbaar. Het einde is ook teleurstellend voor een film die wel goed begint.

25-3-2004 19:29 door: wilco Persoonlijk bericht
AboulAbasAgmet schreef
Een standaard all american horror flik. De spanningen worden gecreeerd door de standaard hollywood-style camera werk. <br><br>Daarnaast heeft de film een hoog ring-gehalte. <br><br>eerste drie kwartier is het interessanste. Daarna wordt die standaard voorstelbaar. Het einde is ook teleurstellend voor een film die wel goed begint.

Precies

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine