Last Action Hero (1993)

Regie: John McTiernan
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Comedy/Actie/Fantasy
Speelduur: 130 minuten
Met: Art Carney, F. Murray Abraham, Arnold Schwarzenegger
meer acteurs
6,0
Jack Slater (Arnold Schwarzenegger) is de held van het witte doek. Zijn grootste fan, Danny, krijgt een magisch bioscoopkaartje waarmee hij in de echte filmwereld terechtkomt. Danny heeft waardevolle informatie over de criminelen waar Slater naar op zoek is. Samen gaan zij op jacht naar de bandieten. Wanneer het magische kaartje in handen van de bende valt en zij op hun beurt door het witte doek de echte wereld in stappen, lopen film en werkelijkheid in elkaar over.


Reacties


5-1-2005 13:18 door: Phoenix Persoonlijk bericht
In deze film zitten een paar super-goede oneliners!

5-1-2005 19:39 door: wilco Persoonlijk bericht
Phoenix schreef:
In deze film zitten een paar super-goede oneliners!

Verder is het een erg matige film.

5-1-2005 21:50 door: sindala Persoonlijk bericht
wilco schreef:
Verder is het een erg matige film.

Och kom, het is toch leuk dat Arnie zichzelf een beetje voor de gek zet ? De film is wel wat kinderachtig maar ik vind de onderliggende boodschap wel goed : dat ze een zoontje van een filmpersonage laten sterven zodat ze een 'goede' slechterik hebben waartegen de held kan vechten. Bij heel veel aktiefilms is dat tegenwoordig al vanzelfsprekend. Tsja, anders kan de held de bad guy aan het eind ook niet met goed fatsoen omleggen, dus het zal wel zo moeten. (Zie Die Hard, Lethal Weapon, Cliffhanger, Star Wars, Indiana Jones, Tomb Raider enz. enz.)

5-1-2005 22:32 door: Fred Persoonlijk bericht
klassiek geval van: in z'n genre best aardig. Toch ben ik van mening dat dit genre nooit een heel hoog cijfer zou kunnen krijgen.

6-1-2005 08:54 door: Edwin Persoonlijk bericht
Interessant punt: stem je binnen een genre, of vergelijk je bij de puntentoekenning onvergelijkbare films?

6-1-2005 09:33 door: Sebo Persoonlijk bericht
Alles is te vergelijken. Pas toen we appels met peren gingen vergelijken, ontdekten we het verschil (dat was in 1612, overigens). Ik stem nooit 'binnen een genre', misschien met uitzondering van kinderfilms, maar die zie ik niet zo vaak.

6-1-2005 14:15 door: Edwin Persoonlijk bericht
Ik waardeer films wel 'binnen hun genre', omdat mijn verwachtingen aan een bepaalde genrefilm anders zijn. Ik realiseer me wel dat de waardering 'heel goed binnen z'n genre' eigenlijk altijd negatief is.

6-1-2005 16:30 door: Fred Persoonlijk bericht
Bepaalde genres kunnen gewoon niet echt hoog scoren. Ik vind Austin powers geweldig, maar ik zal er nooit een 10 op stemmen. Ik denk dat dat is omdat het minder moeilijk is om flauwe humor te bedenken dan een prachtige indrukwekkende film te maken. Ik denk ook dat het minder moeilijk is een film als bovenstaande te maken dan "andere genres" en daarom zal ik nooit een 10 stemmen op dit soort films. Beetje net als bij turnen, voor een bepaalde sprong kun je een bepaalde score krijgen. Alleen voor echt moeilijke sprongen kun je een tien krijgen.

3-2-2005 12:29 door: Edwin Persoonlijk bericht
Moeten we niet ergens de puntentelling (maximale score) per genre vaststellen dan? Of is het tijd voor een geavanceerd puntentelsysteem met aparte scores voor emotionele meeslependheid, humor, originaliteit, maatschappijkritiek, etc., etc.? Te combineren met hollywoodicoontjes (5 punten aftrek per icoon) en dan een eindscore?

4-2-2005 10:08 door: Fred Persoonlijk bericht
Eigenlijk wel een goed idee, maar onmogelijk te realiseren natuurlijk. Ten eerste zijn HW-icoontjes niet per definitie slecht (wishful thinking misschien), ten tweede moeten we dan onderdelen bedenken, die gewaardeerd moeten worden. Theoretisch zal een film, zonder bijvoorbeeld maatschappijkritiek, nooit een 10 kunnen krijgen. Dat zal op behoorlijk wat kritiek stuiten, en terecht, denk ik.

4-2-2005 11:15 door: Edwin Persoonlijk bericht
Per genre moeten er dan onderdelen als 'irrelevant voor dit genre' worden vastgesteld. Ik verwacht van "Bambi" geen maatschappijkritiek.

17-12-2015 06:41 door: Tony Clifton Persoonlijk bericht
Alsjeblieft geen blah blah.. hoe heerlijk is het als een film en zelfs een genre zichzelf zo niet serieus neemt, kudos!

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine