How William Shatner Changed the World (2005)

Regie: Julian Jones
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Tv-film/Comedy/Documentaire
Speelduur: 85 minuten
Met: William Shatner, Mae Jemison, D.C. Fontana
meer acteurs
8,0
Acteur William Shatner, bekend als kapitein Kirk uit Star Trek, bekijkt hoe uit de Star Trek-televisieseries verschillende heden veel gebruikte uitvindingen en technologieën zijn voortgekomen.


Reacties


19-2-2017 15:53 door: sindala Persoonlijk bericht
Erg leuke documentaire, waarin William Shatner op komische wijze vertelt hoe vele moderne apparaten en technologieën op ideeën uit Star Trek zijn gebaseerd. Heel veel wetenschappers blijken Star Trek-fans te zijn en haalden hun inspiratie uit de series.

Ed Roberts' Altair 8800 uit 1974, de allereerste PC, zou zijn vernoemd naar de aflevering Amok Time, waarin de Enterprise-bemanning naar Altair reist. De allereerste spaceshuttle, de Enterprise, is vernoemd naar de USS Enterprise, het ruimteschip van kapitein Kirk. Dr. Marc D. Rayman van het Jet Propulsion Laboratory van NASA vertelt dat het concept van de ionen-ruimtemotor voor het eerst werd vermeld in de Star Trek-aflevering Spock's Brain. Martin Cooper zag de Star Trek-communicators niet als sciencefiction, maar als een inspiratie voor zijn uitvinding, de allereerste mobiele telefoon. Seth Shostak, hoofdastronoom en voormalig directeur van SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence), ziet Star Trek als de grootste invloed voor zijn zoektocht naar buitenaards leven. En het gaat maar door: zo ziet astronaute Mae Jemison Nichelle Nichols (Uhura) als haar grote voorbeeld en haalde Steve Perlman zijn inspiratie voor de uitvinding van QuickTime uit Star Trek. Zelfs sneller-dan-licht-snelheden blijken echt mogelijk (al heb je voor het creëren van een wapbubble de energie van een miljard zonnen nodig). En dan heb ik nog lang niet alles gehad, want ook wetenschappers op medisch gebied (tricorders) en in de entertainmentsector (holodecks) halen hun inspiratie uit Star Trek.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine