My Best Friend's Birthday (1987)

Regie: Quentin Tarantino
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Comedy
Speelduur: 69 minuten
Met: Craig Hamann, Quentin Tarantino, Linda Kaye
meer acteurs
6,0
Mickey is jarig en zijn vriendin heeft hem net verlaten. Zijn beste vriend Clarence besluit om van deze verjaardag er eentje te maken die Mickey nooit meer zal vergeten.

Dit is de eerste film van Quentin Tarantino, die hij maakte toen hij werkte bij de videotheek Video Archives in Manhattan Beach, Californië. In 1984 begon Craig Hamann aan het script, dat samen met Tarantino werd uitgebreid. In circa 4 jaar werd de film gemaakt met hulp van diverse Video Archives-medewerkers, waaronder Rand Vossler and Roger Avary. Het budget was 5000 dollar. Bijna de helft van de film is verloren gegaan, het nog bestaande gedeelte duurt iets meer dan 36 minuten.


Reacties


31-3-2020 09:07 door: sindala Persoonlijk bericht
Interessant om te zien, niet in het minst vanwege de dialoog die ook in deze vroege film al typisch Tarantino is. Het verhaal is helaas erg versnipperd, maar dat is niet zo vreemd als je bedenkt dat de helft van de film ontbreekt. Toch zitten er al veel elementen in die later in andere films van hem terugkomen. Vooral de gelijkenis met True Romance is opvallend.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine