Hidden Figures (2016)

Regie: Theodore Melfi
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Drama
Speelduur: 127 minuten
Met: Taraji P. Henson, Octavia Spencer, Janelle Monáe
meer acteurs
7,4
Het waargebeurde verhaal van de Afro-Amerikaanse wiskundige Katherine Johnson en haar collega's Dorothy Vaughan en Mary Jackson, die met hun berekeningen NASA hielpen om Amerikaanse astronauten in de ruimte te krijgen.


Reacties


25-5-2018 13:50 door: Vosje103 Persoonlijk bericht
Prachtig verhaal, mooi in de tijd gezet, met alle vooroordelen die er leefden. Drie briljante vrouwen terecht geëerd.

14-5-2019 00:21 door: Tony Clifton Persoonlijk bericht
Bijna Oscarwaardige speelfilm, vandaar ook de 3 nominaties. Alleen jammer van de genomen vrijheden tegenover de waargebeurde feiten om de film zijn voortgang te geven. Wat rest is een mooie rustige film die het aanzien meer dan waard is. Geen must see maar wel een aanrader. In lijn met wat Vosje103 hierboven vermeldde, een prachtig en indringend tijdsbeeld.

24-8-2020 21:44 door: sindala Persoonlijk bericht
Inderdaad een prachtige film over briljante zwarte vrouwen die het maakten in een blanke mannenwereld begin jaren zestig.

Tony Clifton heeft gelijk dat alles niet precies zo gebeurd is, maar in grote lijnen klopt het verhaal wel. Om de film meer drama te geven zijn de vooroordelen en rassenscheidingsperikelen flink aangezet en is Kevin Costners fictieve personage erbij verzonnen als duidelijke baas in plaats van meerdere leidinggevenden.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine