Mars (2016)

Regie: Everardo Gout
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Mini-serie/SF/Avontuur
Speelduur: 540 minuten
Met: Alberto Ammann, Clémentine Poidatz, Jihae
meer acteurs
7,0
In 2033 moet de eerste menselijke kolonie op Mars worden gerealiseerd. Zes astronauten reizen in de raket Daedalus naar de Rode Planeet. In de volgende jaren stichten ze met veel moeite een kolonie en er wordt begonnen met het terraformen van de planeet. In 2042 wordt een nieuwe kolonie gesticht door het bedrijf Lukrum. Hun werknemers hebben geen interesse in wetenschappelijk onderzoek maar zijn hier enkel om geld te verdienen, wat voor de nodige spanningen tussen de twee kolonies zorgt.


Reacties


20-12-2016 09:17 door: sindala Persoonlijk bericht
Afgelopen zondag was het laatste deel van deze zesdelige miniserie op TV. Het ziet er allemaal erg mooi uit, oogt ook zeer realistisch en de veelal onbekende acteurs doen het goed. Ik had alleen nogal wat moeite met het verhaal en vooral hoe de personages handelen: zo'n labiele personen zouden nooit als ruimtevaarder worden geselecteerd. Vrijwel alle problemen waar ze tijdens de reis en op Mars tegen aan lopen komen door stupiditeit en slechts af en toe door het falen der techniek of externe omstandigheden. In een realistisch scenario zou het juist andersom moeten zijn. Een 7 voor de vorm, een 4 voor de inhoud, dus een mager zesje.

19-8-2019 12:14 door: sindala Persoonlijk bericht
Afgelopen week heb ik de tweede serie, die van 2042 tot 2045 loopt, gezien. Deze zit verhaaltechnisch veel beter in elkaar, daarom verander ik mijn cijfer van 6 naar 7.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine