Logan (2017)

Regie: James Mangold
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Actie/SF
Speelduur: 141 minuten
Met: Hugh Jackman, Sienna Novikov, Doris Morgado
meer acteurs
7,8
In 2024 dreigt een corporatie de aarde te vernietigen. Wolverine en professor Xavier hebben het verlies van de X-Men nog niet verwerkt en bovendien beginnen Logans regeneratieve krachten te verdwijnen en leidt professor Xavier aan Alzheimer. Ze krijgen echter hulp van Laura Kinney, een vrouwelijke kloon van Wolverine.


Reacties


30-8-2017 10:42 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Voor mij is dit de eerste Wolverine solo film die ik goed vind. Eindelijk eens niet het afgetrapte pad van de origin films (waar de eerste paar films zich niet van wist te ontdoen).
Het is heerlijk om Hugh en Patrick met elkaar te zien bakkeleien en het verhaal is eindelijk eens interessant genoeg om buiten de actie scenes de kijker te vermaken.


30-9-2018 22:28 door: sindala Persoonlijk bericht
Ik vond de andere Wolverine-films ook prima. Ik hoop wel dat het nu gedaan is met die losse Wolverine-films, ik zie liever de gewone X-Men-films.

2-6-2019 23:16 door: Tony Clifton Persoonlijk bericht
Mooi, bedachtzaam, eerlijk, rauw en compromisloos zijn termen die bij mij komen bovendrijven. Ook mutanten zijn dus maar mensen, voor zover ze vergelijkbaar zijn, en ontkomen ook niet aan het ouder worden met de bijbehorende kwalen en tekortkomingen. Jackman zet Logan indringend neer op de manier waarop je Wolverine eigenlijk niet wil zien; oud, verbitterd, aftakelend, knorrig als Clint Eastwood in zijn beste "ouwe knarren"-rollen (Gran Torino's Walt Kowalski bijvoorbeeld), en vechtend tegen zijn demonen uit het verleden. Stewart is een van die acteurs die altijd kwaliteit levert. Zijn versie van Professor Charles Xavier die door ouderdom niet meer kan vertrouwen op zijn belangrijkste kwaliteit (zijn hersenen) doet pijn aan het hart, zeker als je een fan van de franchise bent, en in deze film is dat ook de bedoeling. James Mangold heeft een erg fraai, soms zelfs poetisch eerbetoon aan een mogelijke afsluiting van een tijdperk gegeven. Een liefdesproject dat wrang is in zijn rauwe eerlijkheid. Maar wel op een manier die laat voelen dat het "goed" is, dat het zo hoort te zijn.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine