Godzilla Resurgence (2016)

Alternatieve Titel: Shin Gojira. Shin Godzilla.
Regie: Hideaki Anno, Shinji Higuchi
Herkomst: Japan
Genre Actie/Avontuur/SF
Speelduur: 120 minuten
Met: Hiroki Hasegawa, Yutaka Takenouchi, Satomi Ishihara
meer acteurs
8,0
Een gigantisch monster duikt op in de baai van Tokio. Als deze recht op de stad afgaat probeert het Japanse leger dit op elke mogelijke manier te stoppen, maar het monster lijkt onverslaanbaar, zelfs als de Amerikanen Japan te hulp schieten. Onder de dreiging van een totale vernietiging zoeken Japanse wetenschappers koortsachtig naar een oplossing.


Reacties


4-12-2016 08:35 door: sindala Persoonlijk bericht
Geweldige film met de grootste en sterkste Godzilla ooit en met waanzinnig goede effecten. Nooit eerder had Godzilla de beschikking over zoveel vernietigingskracht en zoveel verschillende biowapens. Meer en groter is in vervolgfilms vaak een zwaktebod, maar hier heeft dit echt een doel. In het begin lijkt dit een typische Godzilla-film waarin de Japanners het monster proberen te stoppen, maar doordat Godzilla hier zo extreem sterk is en het een bedreiging wordt voor de hele wereld gaan andere landen en de VN zich ermee bemoeien, wat een boeiend verhaal oplevert. In Godzilla Resurgence zie je ook dat de kracht van Godzilla dan wel verschrikkelijk is, maar niet oneindig. Bovendien wordt in deze film ook de nadruk gelegd op de radioactiviteit van het monster en de gevolgen daarvan voor het land, waardoor deze film veel aan de allereerste Godzilla-film doet denken.

Volgens de aftiteling doet ook Don Johnson mee, maar deze heb ik niet gezien en staat ook niet vermeld op IMDb (hierop staan overigens meer dan 30 Don Johnsons vermeld, dus misschien is het niet die van Miami Vice).

Zo jammer dat deze hier niet in de bioscoop heeft gedraaid, want de film is minstens even goed als de Amerikaanse film van 2 jaar geleden.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine