Sonatine (1993)

Alternatieve Titel: Sonachine
Regie: Takeshi Kitano
Herkomst: Japan
Genre Misdaad/Drama/Actie
Speelduur: 94 minuten
Met: Takeshi Kitano, Aya Kokumai, Tetsu Watanabe
meer acteurs
7,4
Sonatine was de internationale doorbraak van de Japanse regisseur , acteur en superster Takeshi Kitano. Zijn typische stijl, waarin momenten van rust worden afgewisseld met plotseling opvlammend geweld en waarin het grimmige gangsterleven wordt vermengd met onverwachte slapstick, is in deze film in perfecte balans.

Kitano speelt zelf de hoofdrol als Murakawa, een gangster die tot de middelste regionen van zijn bende hoort. Zijn bazen vragen hem om te bemiddelen in een conflict tussen rivaliserende bendes op Okinawa. Maar zijn missie is een valstrik, zijn bazen zijn erop uit om hem onschadelijk te maken en zijn succesvolle zaken over te nemen. Op Okinawa loopt Murakawa in een hinderlaag en vlucht met zijn bendeleden naar een afgelegen deel van het eiland. Hier doden zij de tijd met spelletjes aan het strand. Uiteindelijk blijkt hun gangsterinstinct toch sterker en keren zij terug voor een afrekening. Murakawa heeft echter nog één afrekening voor de boeg...


Reacties


27-2-2005 15:08 door: Jinx Persoonlijk bericht
Dit was zijn vierde film als regisseur.


1-5-2005 14:31 door: sindala Persoonlijk bericht
Ik heb deze week 'Violent Cop' en 'Boiling Point' gezien en die vielen niet mee. Hopelijk is deze derde film uit de Tokyo Bullet 'Beat Takeshi Trilogy' Box beter.

17-6-2005 21:40 door: sindala Persoonlijk bericht
Sonatine is beter dan de eerste twee van Takehi Kitano, maar alleen het middenstuk was echt goed. Het begin en het einde was als vele andere Japanse gangsterfilms. Als de hele film zo verrukkelijk absurd als het middengedeelte was geweest, had ik wel een 9 of 10 gegeven.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine