Star Wars: Episode I - The Phantom Menace (1999)

Alternatieve Titel: Star Wars: Episode I - The Beginning, Star Wars: Episode 1
Regie: George Lucas
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre SF/Actie/Fantasy
Speelduur: 133 minuten
Met: Ewan McGregor, Liam Neeson, Natalie Portman
meer acteurs
6,4
Wanneer de slechte Trade Federation van plan is om de vredige planeet Naboo te veroveren, moet de Jedi-strijder Qui-Gon Jinn samen met zijn leerling Obi-Wan Kenobi proberen dit te voorkomen. Zij krijgen hulp van de jonge Koningin Amidala, en de Gungan Jar Jar Binks. Tijdens hun avontuur komen ze terecht op de planeet Tatooine, waar ze de jonge Anakin Skywalker tegenkomen. Qui-Gon en Obi-Wan zien in hem een mogelijke Jedi, en willen 'm gaan trainen.


Reacties


14-1-2005 21:57 door: sindala Persoonlijk bericht
Wat een verschil met delen 4,5,6 ! Ai, Ai, wat slecht ! George Lucas moet zich schamen. De mooie rollen van Liam en Natalie maken nog een beetje goed.

6-5-2005 13:45 door: wilco Persoonlijk bericht
sindala schreef:
Wat een verschil met delen 4,5,6 ! Ai, Ai, wat slecht ! George Lucas moet zich schamen. De mooie rollen van Liam en Natalie maken nog een beetje goed.

Jar Jar is echt verschrikkelijk. Net zoals het verhaal trouwens. Ik heb mij de gehele film zitten ergeren aan van alles en nog wat.

8-5-2005 12:04 door: Jinx Persoonlijk bericht
Voor een tweede keer gekeken maar dat is bijna niet te doen.
Het nieuwe deel heeft Spielberg aan het huilen gemaakt dus afwachten maar.

4-8-2005 21:56 door: Swendler Persoonlijk bericht
Inderdaad, wat een troep! Het enige hoogte-punt is de podrace. Jar Jar, Jake Lloyd, en het verhaal slaan nergens op.

26-10-2011 19:38 door: Tony Clifton Persoonlijk bericht
Ik kan me niet aan het idee onttrekken dat bovenstaande reacties redelijk veel te maken hebben met "fikse teleurstelling na hoge verwachtingen".
Ja het is met gemak veruit de minste van de 6. En ja, Jar Jar Binks past inderdaad beter bij iets als de freggels ofzo. En ja, het was veel te serieus en ik miste ook de humor die ook in 4, 5 en 6 zaten. En ja, zo kan ik nog wel even doorgaan.

Maar toch, er zit genoeg in dat me tevreden stelt. Er wordt genoeg uitgelegd wat de bedoeling is, en er wordt genoeg duidelijk gemaakt hoe karakters later in de films uitgroeien tot wat ze gaan worden. Kortom, een film die gewoon "nodig" was. Niet groots in de te verwachten kwaliteit, maar wel een stuk grootser in zijn aanpak.

30-11-2017 21:23 door: Vosje103 Persoonlijk bericht
Geen topper, maar wel een film die de reeks aan elkaar knoopt.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine