Doomsday Machine (1972)

Alternatieve Titel: Escape from Planet Earth. The Doomsday Machine.
Regie: Harry Hope, Lee Sholem, Herbert J. Leder
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre SF
Speelduur: 83 minuten
Met: Bobby Van, Ruta Lee, Mala Powers
meer acteurs
5,0
Project Astra, een bemande vlucht naar Venus, zal over enkele uren vertrekken. Het leger neemt de operatie opeens over en vervangt de helft van de bemanning door vrouwen. Kort nadat de Astra is opgestegen wordt de reden hiervan duidelijk.


Reacties


20-3-2016 14:25 door: sindala Persoonlijk bericht
Deze film wordt in review vaak afgeschilderd als een van de slechtste films aller tijden, vergelijkbaar met Plan 9 From Outer Space (1959) van de beruchte B-filmmaker Ed Wood. Daar ben ik het niet mee eens. Dit is een behoorlijk inventieve film met degelijk acteerwerk, maar door het geringe budget zijn de effecten zeer matig. Sommige beelden zijn zelfs zonder veel kunde uit NASA-archiefbeelden en andere films gejat, waardoor bijvoorbeeld het ruimteschip er telkens weer anders uitziet. En het einde is ook wat rommelig, maar dat komt doordat de onvoltooide film pas jaren later door een andere filmploeg is afgemaakt.

Als je over deze minpunten kunt heen kijken zie je toch een erg originele film met realistische situaties aan boord tijdens de lange reis en een erg onverwacht einde, dat ik wel passend vond.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine