Space Odyssey: reis naar de planeten (2004)

Alternatieve Titel: Space Odyssey: Voyage to the Planets. Voyage to the Planets and Beyond.
Regie: Joe Ahearne
Herkomst: Verenigd Koninkrijk
Genre Tv-film/SF/Documentaire
Speelduur: 118 minuten
Met: David Suchet, Martin McDougall, Joanne McQuinn
meer acteurs
7,0
BBC-docudrama over een gecombineerde ruimtevaartmissie van ESA, Roscosmos, NASA en CSA naar achtereenvolgens Venus, Mars, de Zon, Jupiters manen Io en Europa, Saturnus, Pluto en een komeet.


Reacties


20-3-2016 15:14 door: sindala Persoonlijk bericht
Knap gemaakte ruimtereis door ons Zonnestelsel met zeer realistisch aandoende situaties aan boord en op de planeten en manen. De gewichtloze scenes werden werkelijk gewichtloos opgenomen, met een vliegtuig in zogenaamde paraboolvlucht (zo worden ook astronauten getraind) en de scenes op Venus en Mars werden in de woestijn in Chili geschoten, dus op kosten is duidelijk niet bespaard.

De reis voert eerst naar onze zusterplaneet Venus. Ik heb me nooit gerealiseerd dat mensen op deze planeet zouden kunnen lopen, vanwege de extreme condities op Venus zoals een zeer hoge druk (92 bar) en temperatuur (480°C), hevige vulkanische activiteit en regens van zwavelzuur. Toch schijnt het mogelijk te zijn om hier rond te lopen als men goed beschermd is. Daarna gaat de reis naar Mars en om de Zon naar Jupiter, waar in de buitenste atmosfeer van de reuzenplaneet wordt afgeremd. Jupiters manen Io en Europa worden bezocht, waarna de reis verder gaat naar Saturnus. Dan "even" naar Pluto, een (fictieve) komeet bezoeken en weer terug naar huis.

Voor ruimtevaartliefhebbers is dit echt een aanrader, want het is een mooi gemaakte combinatie van docudrama en avonturenfilm.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine