Shrek 2 (2004)

Regie: Kelly Asbury, Andrew Adamson, Conrad Vernon
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Animatie/Comedy/Avontuur
Speelduur: 92 minuten
Met: Mike Myers, Cameron Diaz, Eddie Murphy
meer acteurs
7,5
Het vervolg op de Oscarwinnende animatiefilm uit 2001 pakt het verhaal op waar het 1e deel eindigde. Shrek en Fiona reizen na hun bruiloft naar het koninkrijk Far, Far Away om Fiona's ouders, King Harold (John Cleese) en de Queen (Julie Andrews), het goede nieuws te vertellen.
Daar blijkt al snel dat niet iedereen het waardeert dat ze is getrouwd met een Ogre. Vooral Prince Charming (Rupert Everett) heeft het er moeilijk mee. Alsof de gemengde meningen van familie en vrienden nog niet genoeg problemen veroorzaken, krijgt een grote Ogre-jager genaamd Puss-in-Boots (Antonio Banderas) lucht van hun komst.


Reacties


28-6-2004 08:35 door: EZ Persoonlijk bericht
Hij was meesterlijk, vol met goeie humor. Echt een topfilm binnen zijn genre.

2-7-2004 19:27 door: wilco Persoonlijk bericht
EZ schreef:
Hij was meesterlijk, vol met goeie humor. Echt een topfilm binnen zijn genre.

Ik ben benieuwd, ik vond Shrek 1 een leuke en vermakelijke film en ik verwacht van deel 2 eigenlijk meer van hetzelfde. Een leuk avondje lachen, maar verder ook niets.

12-7-2004 20:47 door: Simon The Warrior Persoonlijk bericht
SHREK 2
Ondanks het feit dat er, ook al zijn we nog maar 2 afleveringen ver, al wat slijt op de formule begint te komen (erg origineel is het allemaal niet meer, de chemistry tussen Donkey en Shrek neemt zichtbaar af) blijft dit een erg aangename, bij momenten hilarische animatiefilm die het moet hebben van de knipoogjes, de momenten waar Disney vierkant wordt uitgelachen met grappen die wederom een schot in de roos zijn, de heerlijke situaties en een sterrencast die de stemmen inspreekt.
Mike Myers spreekt met een top Schots accent, de stem van Cameron Diaz doet uw hard gegarandeerd smelten, en Eddie Murphy zou een Oscar moeten krijgen voor de ongekende dynamiek die hij in zijn vertolking legt.
Maar de show wordt deze keer gestolen door een werkelijk geniale Antonio Banderas als de schattige maar gevaarlijke Puss in Boots, die jammer genoeg niet al te veel zegt.
But just look at his cute little boots!

A Simon P. Review


12-7-2004 23:37 door: wilco Persoonlijk bericht
Dit tweede deel van Shrek haalt het niet bij het eerste deel, maar de tweede helft van de film werkt toch nog regelmatig op de lachspieren. Het is erg leuk om de referenties, die deze film erg vaak maakt, naar andere films te tellen.

14-9-2004 14:13 door: Phoenix Persoonlijk bericht
Ik vond juist, ondanks dat hij niet erg origineel meer is in zijn genre, deel 2 beter dan deel 1. Natuurlijk helpt de enorm verbeterde computertechniek een beetje mee, maar het verhaal en de humor is werkelijk fantastisch. De vraag aan Pinnochio of hij meisjes ondergoed draagt, hij nee zegt en zijn neus groter wordt, zorgde ervoor dat de film 5 minuten op pauze gezet moest worden zodat ik even kon bijkomen van het lachen. Absoluut een dikke 9.

19-10-2004 18:48 door: b101 Persoonlijk bericht
Tja, hij was leuk. Maar het nieuwe was eraf. De makers hadden het beter bij deel 1 kunnen houden...

22-8-2005 19:16 door: Ninzz Persoonlijk bericht
Het was een erg leuke film maar toch een heel klein beetje voorspelbaar! Dat vond ik er jammer.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine