Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016)

Alternatieve Titel: Fabeldieren en waar ze te vinden
Regie: David Yates
Herkomst: Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten van Amerika
Genre Avontuur/Fantasy/Familie
Speelduur: 133 minuten
Met: Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Alison Sudol
meer acteurs
7,0
Het verhaal speelt zich 70 jaar voor de avonturen van Harry Potter af en gaat over schrijver Newt Scamander, de auteur van Fantastic Beasts and Where to Find Them..


Reacties


30-8-2017 13:19 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Laat ik beginnen met zeggen dat het absoluut geen Harry Potter film is, natuurlijk niet vanwege het feit dat deze ten tijde van deze film nog niet eens geboren was, maar ook vanwege de setting en de sfeer van Fantastic Beasts.

Waar de Harry Potter films vaak magische ontdekkingsreizen waren (pun intended), komt Fantastic Beasts meer terecht in 'het echte leven'. En daar zijn toverstokjes eigenlijk niet zo gewenst. Dat is aan de ene kant jammer, maar creëert wel de fantastische rol voor Dan Fogler. En hoewel de titel anders doet vermoeden, spelen de fantastische creaturen eigenlijk maar een bijrol in deze film, want een film in het Potter universum moet natuurlijk zijn eigen 'Voldemort' hebben.

Persoonlijk vond ik de verhallijn in de film dan ook niet zo boeiend, gelukkig zitten er genoeg leuke momenten in de film (en plotholes die zelfs niet dicht te toveren zijn). Eddie Redmayne zet een puike rol neer, maar de resterende cast lijkt een beetje uit karton gesneden te zijn...

25-5-2018 14:00 door: Vosje103 Persoonlijk bericht
Eddie Redmayne betreedt het HP-universum en maakt het zich in rap tempo eigen. Hoewel het 70 jaar voor HP ligt, komt het door de setting - VS vs UK - zelfs wat moderner over: een wonderlijk effect. Ik heb me kostelijk vermaakt en kijk uit naar het vervolg!

30-12-2018 20:16 door: sindala Persoonlijk bericht
Mooi gemaakt, een leuke rol van Eddie Redmayne en een fantastisch vormgegeven magische wereld.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine