Captain America: Civil War (2016)

Regie: Anthony Russo, Joe Russo
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Thriller/SF/Actie
Speelduur: 147 minuten
Met: Chris Evans, Elizabeth Olsen, Scarlett Johansson
meer acteurs
7,2
Nadat een internationaal incident met de Avengers tot slachtoffers leidt scheidt Captain America zich met zijn vrienden af, wat uiteindelijk leidt tot een confrontatie tussen zijn groep en de volgelingen van zijn tegenstrever Iron Man.


Reacties


20-10-2016 11:31 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Marvel blijft het goed doen, waar de vele superhelden films het laatste jaar beschuldigt worden van hun grote aantal doden als "collateral damage", wordt hier in Civil War op ingegaan. Steve Rogers en zijn mede Avengers worden hierdoor gedwongen te kiezen, of onder internationale controle, of door als "vigilantes". Maar als een oude vijand beschuldigt van een aanval, wordt trekt Captain America dit in twijfel en verscheurt dit het team in twee kampen.

Een mooi inleidend verhaal om eens de helden van Marvel tegenover elkaar op te zetten, hoewel het ongeveer anderhalf uur duurt voordat ze dat eindelijk gaan doen. En hoewel dit een "Captain America" film is, lijkt het meer op een Avengers verhaal. Maar ja, wat maakt het uit... Je kunt gewoon weer genieten van (bijna) alle helden uit het Marvel film universum, en krijgt er nog een paar nieuwe bij.

Het mag dan misschien niks nieuws onder de zon zijn, Marvel weet wat hun fans willen, en levert dat dan ook.

15-11-2016 13:35 door: sindala Persoonlijk bericht
Ik vond het verhaal erg gekunsteld, alleen maar om de helden tegenover elkaar te krijgen. En "toevallig" zijn beide groepen even groot en even sterk. Uiteraard zit er weer veel actie in, maar het wordt allemaal wel erg Transformer-achtig.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine