Er ist wieder da (2015)

Alternatieve Titel: Look Who's Back. Daar is hij weer.
Regie: David Wnendt
Herkomst: Duitsland
Genre Comedy
Speelduur: 116 minuten
Met: Fabian Busch, Christoph Maria Herbst, Oliver Masucci
meer acteurs
7,3
De voormalige Duitse leider Adolf Hitler wordt versuft wakker ergens in het midden van Berlijn. Verward probeert hij te reconstrueren wat er gebeurd is en hij ontdekt al snel dat er sinds de Tweede Wereldoorlog 70 jaar zijn verstreken. Maar wat is er gebeurd met Duitsland in de tussentijd? Overal buitenlanders, er is democratie en men betaalt met de euro, wat Hitler helemaal niet bevalt. Omdat de mensen denken dat hij een komiek en imitator is, belandt hij al snel in een tv-programma als komische act.


Reacties


15-11-2018 11:25 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Net zoals Sacha Baron Cohen's Borat (en ook in mindere mate Bruno) is Er ist wieder da en guerilla achtige film die een controversieel persoon het openbaar in gooit en dan de reacties van het publiek filmt. Maar waar Sacha vaak voor de snelle lach en plaatsvervangende schaamte gaat heeft deze film hier dieper op in en toont ook de gevolgen.

En dan blijf je, na het kijken van de film, toch wel achter met de verontrustende gedachte dat het allemaal toch wel te gemakkelijk zou gaan. Zeer relevant tegen het huidige rechtse politieke klimaat.

Een aanrader...24-3-2020 09:13 door: sindala Persoonlijk bericht
Tachyon schreef:
En dan blijf je, na het kijken van de film, toch wel achter met de verontrustende gedachte dat het allemaal toch wel te gemakkelijk zou gaan. Zeer relevant tegen het huidige rechtse politieke klimaat.

Inderdaad, het is dan ook niet voor niets dat je op het einde van de films beelden ziet van onder andere Pegida, Haider, Le Pen en Wilders. Hun aanhangers zijn blijkbaar vergeten waar vreemdelingenhaat toe kan leiden. Maar het zit blijkbaar in de menselijke natuur om "anderen" de schuld te geven van alle problemen in de wereld.

Wat betreft de film: die vond ik sterk beginnen, zeker als de grappige gebeurtenissen een wrange nasmaak beginnen te krijgen. Maar aan het einde werd de boodschap er wel erg nadrukkelijk ingeramd. In mijn ogen had de film dat niet nodig: de boodschap kwam toch al luid en duidelijk over.

22-1-2021 08:58 door: Sylly Persoonlijk bericht
Ik vind deze film inderdaad bij vlagen grappig, en bij vlagen serieus goed. Sommige tussenstukken wat minder.

Wat ik vooral sterk vind is het omhulsel van een comedy, maar met een serieuze boodschap.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine