Er ist wieder da (2015)

Alternatieve Titel: Look Who's Back. Daar is hij weer.
Regie: David Wnendt
Herkomst: Duitsland
Genre Comedy
Speelduur: 116 minuten
Met: Fabian Busch, Christoph Maria Herbst, Oliver Masucci
meer acteurs
7,7
De voormalige Duitse leider Adolf Hitler wordt versuft wakker ergens in het midden van Berlijn. Verward probeert hij te reconstrueren wat er gebeurd is en hij ontdekt al snel dat er sinds de Tweede Wereldoorlog 70 jaar zijn verstreken. Maar wat is er gebeurd met Duitsland in de tussentijd? Overal buitenlanders, er is democratie en men betaalt met de euro, wat Hitler helemaal niet bevalt. Omdat de mensen denken dat hij een komiek en imitator is, belandt hij al snel in een tv-programma als komische act.


Reacties


15-11-2018 11:25 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Net zoals Sacha Baron Cohen's Borat (en ook in mindere mate Bruno) is Er ist wieder da en guerilla achtige film die een controversieel persoon het openbaar in gooit en dan de reacties van het publiek filmt. Maar waar Sacha vaak voor de snelle lach en plaatsvervangende schaamte gaat heeft deze film hier dieper op in en toont ook de gevolgen.

En dan blijf je, na het kijken van de film, toch wel achter met de verontrustende gedachte dat het allemaal toch wel te gemakkelijk zou gaan. Zeer relevant tegen het huidige rechtse politieke klimaat.

Een aanrader...RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine