Requiem for a Dream (2000)

Regie: Darren Aronofsky
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Drama
Speelduur: 102 minuten
Met: Ellen Burnstyn, Jennifer Connelly, Jared Leto
meer acteurs
8,1
De door drugs veroorzaakte utopieen van vier personages worden verpletterd als hun verslaving ernstiger wordt. Het kronoskwartet mocht de soundtrack verzorgen. Deze is beroemder dan de film geworden.


Reacties


23-11-2004 15:50 door: E V Persoonlijk bericht
Een verstikkende film met echt geweldig acteerwerk, vooral van de actrice Ellen Burstyn. Echt heel realistisch en overtuigend, beklemmend echt.

15-1-2005 11:11 door: Bregje Persoonlijk bericht
Moest wel even wennen aan het zapperige camerawerk/de montage. Lijkt het een beetje hilarisch en absurd te maken als in Fear and Loathing in Las Vegas, terwijl dat uiteindelijk niet de sfeer is die opgeroepen wil worden. Voor mij haalde het wel iets van het beklemmende eraf in elk geval. Uiteindelijk dacht ik: het is wel weer een effectieve manier om snel vier verhalen te vertellen. Helemaal uiteindelijk dacht ik: als het gaat om beklemmend en realistisch, maakte the good old Christiane F. meer indruk. Of is dat een hele andere film, die gaat over andere dingen?

23-2-2005 19:01 door: passenger Persoonlijk bericht
Hmm ik heb Christiane F. nog niet gezien, maar ik vond Requiem een beetje TE dramatisch. De montage is vet lekker snel.

23-2-2005 21:44 door: Sebo Persoonlijk bericht
passenger schreef:
...vet lekker snel.


Soms voel ik me ineens zo oud worden. Met al die lachende gezichtjes en rare uitdrukkingen. Wat is er met 'mieters', 'tof' en 'gaaf' gebeurd?

23-2-2005 22:43 door: Fred Persoonlijk bericht
gaaf zit nog volop in mijn vocabulaire!

23-2-2005 23:22 door: wilco Persoonlijk bericht
gaaf is een mieters woord!

24-2-2005 12:39 door: cyberbork Persoonlijk bericht
Een van mijn absolute topfilms. De regisseur had al een top prestatie met Pi neergezet, maar met deze film heeft hij zichzelf overtroffen. De manier hoe hij de karakters neerzet. De strijd van mensen met hun verslavingen en hoe deze mensen hier mee omgaan/ proberen om te gaan. Voor iedere filmfan die eens wat meer dan de " holywood" film wil zeg ik KIJKEN!!!

24-2-2005 17:02 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Als we het dan toch over vocabulaire hebben... Het moet zijn Hollywood, zo heilig is dat bos nou ook weer niet.
Prima film overigens.

25-2-2005 21:58 door: sindala Persoonlijk bericht
Prachtige acteerprestaties en muziek, maar ik vond de film geen moment pakkend. Ik kan eigenlijk niet precies zeggen waarom niet, maar het is allemaal zo afstandelijk, zo koud. De enige aangrijpende scene vond ik het gesprek tussen de moeder en de zoon.

2-3-2005 10:19 door: Bregje Persoonlijk bericht
Sebo schreef:
Soms voel ik me ineens zo oud worden. Met al die lachende gezichtjes en rare uitdrukkingen. Wat is er met 'mieters', 'tof' en 'gaaf' gebeurd?
Haha, Sebo: is 'mieters' niet een beetje voor jouw tijd? (voor de mijne ook hoor). Of heb ik een revival gemist?


2-3-2005 10:50 door: Sebo Persoonlijk bericht
Toegegeven: 'mieters' is van ver voor mijn tijd. Maareh, waar denk je eigenlijk mijn leeftijd uit af te kunnen leiden? Ik dacht dat ik die zo zorgvuldig verborgen had gehouden.

2-3-2005 11:54 door: cyberbork Persoonlijk bericht
Beste Sindala, het is ook de bedoeling dat deze film koud en afstandelijk is. De film gaat over hoe mensen met hun verslaving omgaan. Zoals die moeder die word ook verslaafd, alleen aan wat anders dan de drugs waar haar zoon aan verslaafd is. En hoe ze vervolgens omgaan met die verslavingen.

2-3-2005 19:11 door: Edwin Persoonlijk bericht
Ik vond deze film een goed opgebouwde zelfmarteling de boodschap was in het begin erg sterk (en vrij snel duidelijk), maar op het einde beukt de regisseur die boodschap er bij het publiek wel heel erg in: Pak Aan! Het kan nog erger! Let op! Kijk en gruwel!
Dat stompte bij mij af en daardoor vind ik deze film eigenlijk helemaal niet zo goed, maar vooral naar. (of zou die reactie juist door de regisseur bedoeld zijn om te laten zien wat het effect van verslaving is? Hmm, dan is ie daarin geslaagd...) Ik gebruik 'mieters' dagelijks (evenals jottum, wowie en jofel) maar deze woorden kwamen bij deze film niet in me op.

2-3-2005 20:34 door: sindala Persoonlijk bericht
cyberbork schreef:
Beste Sindala, het is ook de bedoeling dat deze film koud en afstandelijk is. De film gaat over hoe mensen met hun verslaving omgaan. Zoals die moeder die word ook verslaafd, alleen aan wat anders dan de drugs waar haar zoon aan verslaafd is. En hoe ze vervolgens omgaan met die verslavingen.

Ja ja, maar ik wil wel een beetje in het verhaal opgezogen worden, zoals bijvoorbeeld bij 'boys don't cry' of 'dangerous liaisons', bij deze film miste ik dat, that's all.

3-3-2005 09:50 door: Bregje Persoonlijk bericht
Sebo schreef:
waar denk je eigenlijk mijn leeftijd uit af te kunnen leiden? Ik dacht dat ik die zo zorgvuldig verborgen had gehouden.
Deductief vermogen? Female intuition? Buurtonderzoek? Analyse van beeldmateriaal? Je baard is in elk geval niet lang genoeg om uit de 'mieterse tijd' te stammen!


3-4-2005 19:54 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Deductief vermogen... Zou het hier zowaar om empirsch onderzoek gaan?

6-1-2006 02:28 door: RichardVanDam Persoonlijk bericht
Hele goede verhaallijnen van de verschillende karakters met hun verslavingen, het doordraaien en een ongelooflijk goed einde/ goede film techniek , vergelijkbaar met trainspotting
Vette portie humor gemixed met realiteit
Je kunt je voorstellen hoe een junkie leeft
of zo geworden is

18-1-2006 06:30 door: RichardVanDam Persoonlijk bericht
RichardVanDam schreef:
Hele goede verhaallijnen van de verschillende karakters met hun verslavingen, hun dromen ,verleggen van hun grenzen ,het doordraaien en een ongelooflijk goed einde/ goede film techniek , vergelijkbaar met trainspotting
Vette portie humor gemixed met realiteit
Je kunt je voorstellen hoe een junkie leeft
of zo geworden is7-3-2007 11:21 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Sterke film, met inderdaad een nog sterkere soundtrack. Vooral de acteerprestatie van Ellen Burstyn zal me nog lang heugen.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine