X-Men: Apocalypse (2016)

Regie: Bryan Singer
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Actie/Fantasy/SF
Speelduur: 145 minuten
Met: Jennifer Lawrence, James McAvoy, Oscar Isaac
meer acteurs
6,4
De X-Men komen tegenover de zeer machtige onsterfelijke mutant Apocalypse te staan.


Reacties


25-5-2016 06:57 door: sindala Persoonlijk bericht
Veel spektakel en effecten, maar de personages spraken me niet erg meer aan. De eerste twee X-Men-films waren juist zo goed vanwege realistische personages. De problemen van de mutanten komen in de latere films toch wat geforceerd over. Het zijn best goede films, maar dan wel in de standaard superheldenfilm-vorm gegoten, waardoor dit evengoed een Avengers-, Batman of Iron Man-film kon zijn.

Ook jammer van alle nieuwe acteurs. Van de oorspronkelijke X-Men-acteurs doet enkel Hugh Jackman nog mee, in een klein rolletje. Ik vind de nieuwe acteurs in geen enkel geval een verbetering en vaak zelfs een verslechtering, vooral bij Jean Grey, Cyclops, Mystique en Nightcrawler. Olivia Munns vertolking van Psylocke was dan wel weer heel cool, maar die was in de eerdere films niet te zien, behalve een heel kort optreden in X-Men: The Last Stand, waarin ze werd gespeeld door Mei Melançon.

16-5-2018 00:24 door: Tony Clifton Persoonlijk bericht
Ik sluit me helemaal bij Sindala aan en heb er zelfs een puntje minder voor over. Het moet allemaal te veel, te groot, te bombastisch, te episch, enz enz.

Wat inderdaad ook mij betreft zijn ze de kern van "X-Men" een beetje uit het oog verloren. De acteurs kwijten zich adequaat en in sommige gevallen zelfs erg goed van hun taak. Visueel HEUL erg in orde ook en tevreden over sommige background-uitwijdingen. Zelfs het verhaal is goed, alleen... hadden ze dat verhaal maar in een goed script gegoten... Nu blijft er een bombarisch actie-vehikel over en wat mij betreft mag je van de X-Men reeks ietsje meer dan dat verwachten.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine