Pig (2011)

Regie: Henry Barrial
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre SF/Mysterie/Drama
Speelduur: 89 minuten
Met: Rudolf Martin, Heather Ankeny, Keith Diamond
meer acteurs
8,0
Een man komt midden in de woestijn bij bewustzijn. Hij heeft een zwarte kap om het hoofd en is vastgebonden. Een vrouw die hier in haar eentje woont vindt hem en neemt hem mee naar haar huis, waar ze hem verzorgt. Hij is zijn geheugen kwijt en heeft geen idee wie hij is of wat hem is overkomen.


Reacties


1-6-2015 19:58 door: sindala Persoonlijk bericht
Dit is zo'n film die je niet eventjes tussendoor moet gaan bekijken. Het is een sciencefictionfilm, maar dan wel een filosofische sciencefictionfilm. De pas laat in de film onthulde reden voor de toestand van de man laat je echt nadenken over wat je persoonlijkheid nu eigenlijk is. Zijn dat alleen de herinneringen en ervaringen die je in je leven opdoet? En kan deze persoonlijkheid werkelijk veranderen?

Meer kan ik zonder grote spoilers niet over de film vertellen, maar dit is zeker een aanrader als je houdt van sciencefictionfilms als Gattaca, eXistenZ, Abre los ojos, Stalker, Strange Days, Brave New World, Children of Men, Eternal Sunshine of the Spotless Mind, The Butterfly Effect, Ghost in the Shell, Akira, RoboCop, Total Recall, MirrorMask, Dark City, Equilibrium, The Science of Sleep, The Matrix, Minority Report en Inception.

Op internet krijgt deze film bij de verschillende filmsites zeer gemengde beoordelingen en dat kan ik wel begrijpen (van bovenstaande films vond ik er een paar ook matig), want als je niet meegaat in de achterliggende gedachte van deze film zul je er niet veel aan vinden.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine