Star Trek Beyond (2016)

Alternatieve Titel: Star Trek 3. Star Trek: Beyond.
Regie: Justin Lin
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre SF/Avontuur/Actie
Speelduur: 122 minuten
Met: Chris Pine, Zoe Saldana, Karl Urban
meer acteurs
6,9
Tijdens hun eerste verre ruimtemissie stuit de jonge bemanning van de USS Enterprise op een onbekende buitenaardse beschaving.


Reacties


6-8-2016 17:31 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Voor de "Trekkies" blijft de film-reboot van Star Trek een moeilijk verhaal. Waar in het verleden de series het meer moesten hebben van een goed verhaal blijft de nieuwe filmreeks het hebben van de actie en de special effects.

Hoewel, met beyond probeert regisseur Lin en schrijvers wel het oude gevoel van camaraderie tussen de crew weer op te pakken. Dit werkt wel, maar daar kan volgens mij meer mee gebeuren. Voor de rest is ook beyond weer een opeenstapeling van actie scene's en mooie plaatjes.

Maar wel een interessante muziekkeuze .

9-8-2016 09:00 door: sindala Persoonlijk bericht
De Star Trek-filmreeks gaat meer en meer de kant van Star Wars op, vooral het Jaylah-personage was erg Star Wars-achtig. Niet zo vreemd want het gaat de filmstudio toch in de eerste plaats om geld verdienen en de laatste drie films brachten veel meer geld in het laatje dan de tien "oude" films. Het verhaal van Star Trek Beyond heeft wel wat weg van The Undiscovered Country, mijn favoriete Star Trek-film. Beide gaan over het niet kunnen accepteren van een periode van vrede na een lange periode van oorlog. In deze film komt dat er echter niet zo goed uit, waardoor de "slechterik" een nogal eendimensionaal personage blijft.

De actie is overdonderend, met mooie 3D-scenes, maar dat kun je wel aan Justin Lin, bekend van de Fast & Furious-films, overlaten. Wel jammer dat ze het net als in de vorige film weer niet konden laten om een indrukwekkende scene uit een eerdere film (Generations) opnieuw te maken. Al met al een vermakelijke film, maar met weinig Star Trek-gevoel gemaakt.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine