Jurassic World (2015)

Alternatieve Titel: Jurassic Park 4
Regie: Colin Trevorrow
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre SF/Avontuur/Actie
Speelduur: 124 minuten
Met: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Jake Johnson
meer acteurs
6,5
Na de catastrofale gebeurtenissen van 22 jaar geleden heeft het bedrijf Masrani InGen opgekocht En is op Isla Nublar een volledig operationeel dinosauruspark gerealiseerd.


Reacties


8-12-2015 23:43 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Leuk, maar geen Spielberg.

15-1-2016 20:15 door: sindala Persoonlijk bericht
Alles moet weer meer en groter zijn, maar dat is in dit geval bepaald niet beter. Het verhaal van de drukke zakenvrouw die geen tijd heeft voor haar neefjes totdat de pleuris uitbreekt was weinig origineel en het grote monster was wel erg gekunsteld. De ster van Jurassic Park was voor mij de Mosasaurus, maar dat zal ook wel komen omdat deze soort in Nederland ontdekt is, dus die keuze is mogelijk ietwat chauvinistisch.

26-8-2017 03:15 door: Tony Clifton Persoonlijk bericht
Oei... Door de hele hype eromheen en het erop volgende giga-kassucces dat het opleverde was ik nieuwsgierig geworden, maar dit dit valt me erg tegen.

In-jokes, verwijzingen naar vorige films en referenties (Spielberg - Jaws om er eentje te noemen), normaal gesproken ben ik daar een grote fan van maar hier zijn ze daar zo druk mee bezig geweest dat ze naar mijn gevoel vergeten zijn dat het verhaal dat verteld wordt ook nog een klein beetje kant en/of wal mag raken. En omdat het SF is, is "suspension of disbelief" een ding, maar op hoge hakken een T-Rex eruit rennen.... CMON! Al was dat dan wel weer mooi in beeld gebracht.

In conclusie: Hollywood heeft weer een melkkoetje gevonden dat nog zeker twee vervolgen uitgemolken gaat worden (want sprake van reboot trilogie) en de massa zal braaf gehoorzaam de bioscoopkaartjes gaan betalen en zo Hollywood's gelijk gaan bewijzen. De grootse visuele pracht is voor mij de enige reden om dit net aan een zesje te geven, want wat ze in beeld laten zien is dik dik dik in orde. En als dat je voorkeur heeft dan ga deze film zien, maar alleen als je niet boos wordt omdat je als kijker niet serieus genomen wordt.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine