Jodorowsky's Dune (2013)

Regie: Frank Pavich
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika, Frankrijk
Genre Documentaire
Speelduur: 90 minuten
Met: Alejandro Jodorowsky, Michel Seydoux, H.R. Giger
meer acteurs
7,0
In het midden van de jaren zeventig proberen cultregisseur Alejandro Jodorowsky en de Franse producent Michel Seydoux Frank Herberts sciencefictionroman "Dune" te verfilmen. Het ambitieuze project mislukt, maar drukt zijn stempel op films als Star Wars, Alien, Flash Gordon, Raiders of the Lost Ark, The Terminator, Masters of the Universe, Contact en Prometheus.


Reacties


13-7-2014 14:00 door: sindala Persoonlijk bericht
De filmtagline "The Greatest Science Fiction Movie Never Made" is zeker niet overdreven, want als je ziet wie er allemaal aan de ontwikkeling van deze film mee hebben gewerkt...

De muziek zou worden verzorgd door Pink Floyd en Magma, de ontwerpen door H.R. Giger (Alien, Species), Chris Foss (Superman, Alien, Flash Gordon, A.I. Artificial Intelligence, Guardians of the Galaxy) en Moebius (Alien, Willow, Tron, The Abyss, The Fifth Element), effecten door Dan O'Bannon (Dark Star, Star Wars, Alien, Heavy Metal).

En dan de cast: David Carradine als Leto Atréides, Salvador Dalí als keizer Padishah Shaddam IV, Orson Welles als baron Vladimir Harkonnen, Mick Jagger als Feyd-Rautha Harkonnen, Udo Kier als Piter de Vries, Amanda Lear als prinses Irulanen, Jodorowsky's zoon Brontis als Paul Atréides.

Als je ziet welke medewerkers Jodorowsky aan zich had gebonden en daarna de in de jaren daarna vaak gekopieerde set- en kostuum-ontwerpen van de kunstenaars ziet is het inderdaad heel wel mogelijk dat dit een van de beste films ooit zou worden, in ieder geval vele malen beter dan David Lynchs Dune uit 1984 .

10-4-2015 10:16 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Het is inderdaad een imposante lijst aan talenten die Jodorowsky verzameld had, maar het mooiste vond ik persoonlijk nog Jodorowsky zelf. Wat een passie!

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine