The Gamers: Hands of Fate (2013)

Alternatieve Titel: The Gamers 3
Regie: Ben Dobyns, Matt Vancil
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Avontuur/Comedy/Fantasy
Speelduur: 125 minuten
Met: Brian Lewis, Trin Miller, Scott C. Brown
meer acteurs
6,0
Cass wil een afspraakje met Natalie, een van de beste Romance of the Nine Empires-spelers ter wereld. Ze wil wel met hem uitgaan als hij het kampioenschap dit jaar wint. Cass vraagt zijn vriend Leo om hulp, maar de hardcore-spelersgroep The Legacy heeft een stel ondoden opgeroepen zodat ze zelf het kampioenschap winnen.


Reacties


2-5-2014 09:27 door: sindala Persoonlijk bericht
In dit derde deel verleggen de makers van de Gamers-films het verhaal van RPG (roleplayinggame) naar CCG (collectible cardgame). Dat pakt niet echt goed uit, want in kaartspellen zit toch veel minder verhaal dan in rollenspellen. Verder speelt het grootste gedeelte van het verhaal zich af in de wereld buiten het spel, het zogenaamde echte leven. Door deze veranderingen is dit derde deel veel minder speciaal dan de voorgaande films.

Toch is er voor de liefhebber nog genoeg te genieten, vooral voor wie wel eens RPGs of CCGs heeft gespeeld. Ze laten hier mooi zien hoe de kaartspellen de rollenspellen hebben verdrongen en de opkomst van de vermaledijde control-decks bij kaartspellen.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine