Knights of Bloodsteel (2009)

Regie: Philip Spink
Herkomst: Canada, Verenigde Staten van Amerika
Genre Avontuur/Fantasy/Mini-serie
Speelduur: 180 minuten
Met: David James Elliott, Dru Viergever, Christopher Jacot
meer acteurs
7,0
Het prachtige land Mirabilis wordt bevolkt door elven, aardmannen, mensen en draken. Hier wordt het bloedstaal gevonden: een kostbaar en zeer zeldzaam metaal met magische eigenschappen. De machtige krijgsheer Dragon-Eye heeft zijn zinnen gezet op een legendarische toverkelk waarmee bloedstaal gemaakt kan worden. Elventovenaar Tesselink slaat zijn kleindochter Perfidia, de wraakzuchtige krijger John Serragoth, de vervloekte aardman Grell en de handige oplichter Ardic tot ridder en stuurt hen op weg om de kelk te bemachtigen voordat Dragon-Eye deze in handen krijgt. Diens helper Swope en zijn trawanten gaan echter over lijken om het kostbare artefact te bemachtigen.


Reacties


12-7-2015 08:08 door: sindala Persoonlijk bericht
Zoals zo vaak in dit soort films zijn de computergeanimeerde draken niet om over naar huis te schrijven, hoewel de "cloaked" draak wel leuk gevonden was. Gelukkig spelen de draken geen grote rol in het verhaal en zijn ze dus niet vaak te zien. Het is leuk om Christopher Lloyd (Doc Brown in Back to the Future) en de mooie Natassia Malthe (Rayne in BloodRayne 2 en 3) als elven te zien. De makeup en kostuums van de aardmannen (goblins) was goed gedaan en de algemene fantasy-vormgeving was erg mooi, op de gelukkig spaarzaam gebruikte computereffecten na (die zijn in vrijwel alle SyFy-producties ondermaats).

Al met al vond ik het een vermakelijke en goed ogende sword & sorcery-film waarvan er helaas veel te weinig worden gemaakt.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine