Exodus: Gods and Kings (2014)

Alternatieve Titel: Exodus
Regie: Ridley Scott
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika, Verenigd Koninkrijk, Spanje
Genre Drama
Speelduur: 150 minuten

Acteurs:
6,8
Het bijbelse verhaal van Mozes die de Joodse slaven uit Egypte leidt.


Reacties


27-5-2015 23:03 door: filmfan Persoonlijk bericht
Dit vind ik een van de beste bijbelfilms, ondanks alle kritieken. Als je alle mythevorming even wegdenkt gaat het vooral over de strijd om de macht tussen twee broers, waarvan de een (Mozes) de hulp inroept van slaven, die vanwege hun grote aantallen een macht van betekenis zijn en waar hij zich zo mee identificeer dat hij hun leider wordt, en uiteindelijk in de vrijheid leidt. Hetzelfde deed Gandhi door de kastelozen ´Kinderen Gods´ te noemen en zo met hun steun een vrij India te stichten.

25-5-2018 14:50 door: Vosje103 Persoonlijk bericht
Mooi verfilmd bijbeldrama.

7-7-2019 20:39 door: sindala Persoonlijk bericht
Ongeloofwaardig verhaal, rommelig verfilmd en vrij vlak acteerwerk: dit is een van de minste films van Ridley Scott (ik heb even wat lijstjes op internet bekeken en daar zijn ze het met me eens, de hoogste plaats die hij krijgt is nr. 19). Verder vond ik de demonisering van Ramses II stuitend, zeker omdat hij wordt beschouwd als de grootste farao aller tijden.

Het moge duidelijk zijn dat ik dit zeker niet "een van de beste bijbelfilms" vond": Ben Hur, Life of Brian en zelfs The 10 Commandments waren veel beter.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine